Campionatul European (m): S-au stabilit sferturile. Franța, campioana olimpică, eliminată!

Cehia a eliminat campioana olimpică în optimile Campionatului European de volei 2021

Campionatul European masculin de volei și-a consumat și meciurile din optimile de finală, fază a competiției încheiată cu o surpriză: campioana olimpică, Franța, a fost eliminată de Cehia! Sferturile de finală se dispută marți și miercuri. Telekom Sport e televiziunea care transmise competiția.
În chiar ultimul meci disputat în optimi, Cehia, care s-a calificat de pe locul 4 în grupa ei, a învins cu 3-0 pe Franța, o formație care a venit la Europene cu un nou antrenor, legendarul brazilian Bernardinho, dar și cu câțiva jucători noi față de luna august, când au cucerit titlul olimpic la Tokyo. Cehii au avut avantajul de a juca pe propriul teren și au profitat la maximum de el, luându-și energia din susținerea fanilor, astfel că au câștigat al treilea set la 32! În sferturi vor juca împotriva Sloveniei, care a trecut cu 3-1 de Croația și care, așa cum v-am spus încă de la începutul competiției, este una dintre favoritele la titlu, alături de Polonia și Serbia. Bineînțeles, slovenii pornesc ca mari favoriți ai meciului, chiar dacă acesta va avea loc în Cehia.

Cehia a eliminat campioana olimpică în optimile Campionatului European de volei 2021
Cehia a eliminat campioana olimpică în optimile Campionatului European de volei 2021 (FOTO: CEV)

Un sfert de finală echilibrat ca rezonanță a numelui, dar cu o mare favorită în fapt, este Polonia – Rusia. Una dintre gazdele competiției și țara care va găzdui semifinalele și finalele, Polonia pornește cu șansa întâi în meciul contra unei echipe care suferă din cauza absenței unui fals veritabil. Cu Mihailov odihnit după o epuizantă ediție a Jocurilor Olimpice și cu Poletaev accidentat, rușii s-au văzut nevoiți să-l reprofileze pe Kliuka din secund pe postul care în voleiul mare este unul dintre cele mai importante din punct de vedere al atacului. Și chiar dacă el face multe puncte, nu are aceeași eficiență ca de pe poziția lui clasică, iar acest lucru se vede, mai ales că nici înlocuitorul lui pe poziția de extremă nu se ridică la înălțimea lui.  În optimi, polonezii au trecut cu 3-0 de Finlanda într-un meci care ar putea fi considerat un antrenament cu miză, iar rușii au eliminat cu 3-1 Ucraina, revenind de la 0-1.

Mai trebuie spus că învingătoarele acestor două sferturi de finală vor fi adversare în semifinale. Pronosticul meu ar fi o semifinală Polonia – Slovenia.

Łukasz Kaczmarek este cel mai expresiv component al campioanei mondiale, Polonia
Łukasz Kaczmarek este cel mai expresiv component al campioanei mondiale, Polonia (FOTO: CEV)

Campioana europeană, Serbia, are meci dificil cu Olanda în sferturile de finală

Al treilea sfert de finală este cel dintre Olanda și Serbia, două formații care s-au calificat în această fază după meciuri de cinci seturi. Olandezii au eliminat cu 3-2 Portugalia, o formație care a luptat pentru fiecare minge în meciul direct, iar sârbii, care sunt încă deținătorii titlului continental și care ar fi trebuit să fie, cel puțin teoretic, cea mai în formă echipă participantă la European, având în vedere că nu a jucat la Jocurile Olimpice, deci jucătorii au avut și ceva vacanță și timp de pregătire, s-au chinuit cu Turcia, de care au trecut abia cu 3-2. Dacă Nimir va prinde o zi specială, să nu vă surprindă dacă Olanda se va califica în semifinale.

Nimir este liderul Olandei la Campionatul European 2021
Nimir este liderul Olandei la Campionatul European 2021 (FOTO: CEV)

Cel de-al patrulea sfert de finală de la acest Campionat European va fi cel dintre Italia și Germania. Italienii, cu un nou antrenor și cu câteva noutăți în lot față de Jocurile Olimpice, au avut un meci de antrenament în optimi, cu Letonia, pe care au eliminat-o cu un sec și rapid 3-0. Germania a avut nevoie de patru seturi pentru a elimina una dintre deziluziile mele la actuala ediție a CE, Bulgaria, care a plecat acasă fiind învinsă cu 3-1, după un meci în care nu a dat niciodată impresia că ar putea lupta pentru calificare. Italia pare să pornească favorită, dar de genul 60% – 40%.

Învingătoarele acestor ultime două sferturi de finală vor fi adversare în semifinale. Pronosticul meu pentru semifinale: Olanda – Italia.

Italienii au meci dificil în sferturi
Italienii au meci dificil în sferturi (FOTO: CEV)
Campionatul European (m): Rezultatele optimilor de finală

Sâmbătă, 11 septembrie

Rusia – Ucraina 3-1 (22-25, 25-16, 25-22, 25-22)

Polonia – Finlanda 3-0 (25-16, 25-16, 25-14)

Duminică, 12 septembrie

Italia – Letonia 3-0 (25-14, 25-13, 25-16)

Țările de Jos – Portugalia 3-2 (22-25, 25-22, 26-24, 20-25, 15-13)

Germania – Bulgaria 3-1 (25-14, 18-25, 25-19, 25-22)

Serbia – Turcia 3-2 (25-18, 22-25, 22-25, 25-23, 15-12)

Luni, 13 septembrie

Slovenia – Croația 3-1 (25-20, 25-18, 19-25, 25-12)

Franța – Cehia 0-3 (22-25, 19-25, 32-34)

Campionatul European (m): Programul sferturilor de finală

Marți, 14 septembrie

18.30 Țările de Jos – Serbia

21.30 Polonia – Rusia

Miercuri, 15 septembrie

Italia – Germania

Cehia – Slovenia
Cadoul ideal pentru practicanții voleiului de toate vârstele este la un click distanță. Îl găsiți pe site-ul Doavolei Shop, de unde puteți comanda fel de fel de produse personalizate pasiunii voastre. Mai jos vedeți Brățara Charm ”Love Volleyball”, care este disponibilă în mai multe culori. La comenzi de minimum 100 de lei, transportul este gratuit pretutindeni în țară.

Cum puteți susține Doarvolei.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMag, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant.

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Cum puteți susține Doarvolei.ro prin donații

Există și posibilitatea de a ajuta la dezvoltarea acestui site prin donații, dacă doriți acest lucru. Vedeți mai jos câteva posibilități. Prima este o donație prin PayPal – este de ajuns să apăsați pe butonul ”Donate” și sunteți redirecționați la pagina respectivă, unde puteți dona 1, 3 sau 5 euro, ori o altă sumă aleasă de voi – iar cea de-a doua este prin platforma Patreon, care este foarte folosită în această perioadă de multe site-uri și care funcționează pe același sistem. Donațiile pot fi singulare (prin PayPal) sau recurente (prin Patreon), adică se repetă în fiecare lună, putând fi oprite oricând doriți, desigur. Vă mulțumesc.

Donație prin PayPal


Donație prin Patreon

Become a Patron!Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns