Campionatul European (m): Slovenia e prima finalistă, după un meci fantastic

Slovenia s-a calificat în finala Campionatului European 2021

Slovenia a dat peste cap toate pronosticurile de dinaintea semifinalei și a devenit prima finalistă a Campionatului European masculin de volei. Slovenii au învins Polonia după un meci pe cât de lung, pe atât de frumos.
Două ore și 37 de minute a durat meciul care a pus față în față marea favorită a competiției și a fanilor locali, campioana mondială, Polonia, și Slovenia, formația care a început Europeanul cu un eșec dar care fusese până acum un adevărat coșmar pentru polonezi, cu cele trei victorii obținute în fața lor în fazele eliminatorii la ultimele trei turnee finale continentale. Totuși, polonezii sperau ca acum, cu 11.000 de fani în tribune, care au cumpărat toate biletele atât la semifinale, cât și la finalele de duminică, să înfrângă tradiția și să își ia revanșa.

Polonia – Slovenia, un meci de patru seturi și 157 de minute

După cum începuse meciul, părea că totul le va ieși așa cum își doreau: au câștigat primul set la 17, iar în al doilea au avut 24-22. Numai că totul s-a răsturnat din acel moment, slovenii și-au amintit că au jucători care activează la cele mai mari cluburi din Europa și nu doar că și-au adjudecat setul la 30, dar au și defilat în al treilea, impunându-se cu 25-16. Setul al patrulea, care avea să fie și ultimul, a fost realmente dramatic, cu slovenii irosind multe mingi de meci până să se impună. Practic, ei s-au bucurat de trei ori pentru câștigarea meciului, numai că verificarea probelor video a făcut ca două mingi care le asigurau victoria să le fi fost anulate, o dată pentru atingerea fileului și a doua oară pentru faptul că mingea trimisă în aut de un jucător sloven nu atinsese blocajul, așa cum păruse inițial. Scor final: Slovenia – Polonia 3-1 (17-25, 32-30, 25-16, 37-35), după 157 deminute de joc, din care 57 au fost alocate doar setului patru!

A fost un meci absolut superb și la care probabil că ne vom raporta mult timp de-acum înainte când vom vorbi despre frumusețea voleiului.

În finală, Slovenia va juca împotriva învingătoarei semifinalei dintre Serbia și Italia.
Cadoul ideal pentru practicanții voleiului de toate vârstele este la un click distanță. Îl găsiți pe site-ul Doavolei Shop, de unde puteți comanda fel de fel de produse personalizate pasiunii voastre. Mai jos vedeți Brățara Charm ”Love Volleyball”, care este disponibilă în mai multe culori. La comenzi de minimum 100 de lei, transportul este gratuit pretutindeni în țară.

Cum puteți susține Doarvolei.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMag, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant.

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Cum puteți susține Doarvolei.ro prin donații

Există și posibilitatea de a ajuta la dezvoltarea acestui site prin donații, dacă doriți acest lucru. Vedeți mai jos câteva posibilități. Prima este o donație prin PayPal – este de ajuns să apăsați pe butonul ”Donate” și sunteți redirecționați la pagina respectivă, unde puteți dona 1, 3 sau 5 euro, ori o altă sumă aleasă de voi – iar cea de-a doua este prin platforma Patreon, care este foarte folosită în această perioadă de multe site-uri și care funcționează pe același sistem. Donațiile pot fi singulare (prin PayPal) sau recurente (prin Patreon), adică se repetă în fiecare lună, putând fi oprite oricând doriți, desigur. Vă mulțumesc.

Donație prin PayPal


Donație prin Patreon

Become a Patron!Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns