Campionatul European U17 (f): Cu ce echipe se va lupta pentru medalii naționala României

nationala romania volei bucurie hora nationala under 17 cadete

România s-a calificat la turneul final al Campionatului European feminin de volei Under 17, iar acum știe și cine sunt celelalte 11 formații care vor mai participa la competiția din primăvară.
Alături de România s-au mai calificat la turneul final alte 7 câștigătoare de grupe, plus cele mai bune 3 echipe clasate pe locul secund în serii. Acestora li se adaugă Bulgaria, în calitate de țară organizatoare.

Din postura de câștigătoare de grupe preliminarii s-au calificat la turneul final Slovenia, Turcia, Belarus, Italia, Rusia, Serbia și Ucraina, iar de pe locul secund Olanda, Germania și Ungaria.

Dintre aceste 12 naționale, 7 au mai participat și la Europenele Under 16, din 2017, care a reunit formațiile acelorași generații. Atunci, echipa noastră s-a clasat pe locul 7. De altfel, toate cele 6 echipe situate în fața româncelor la Europeanul din 2017 vor participa și la cel din acest an, deci e de așteptat ca tot cu ele să se dea lupta pentru medalii.
Turneul final al Europenelor va avea loc în perioada 13-21aprilie, în Bulgaria, tragerea la sorți a grupelor urmând să aibă loc cel mai probabil în luna februarie – nu a fost anunțată nici o dată exactă a tragerii la sorți.

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns