Campionatul European U17 (f): România a fost învinsă de Italia în primul meci. Sâmbătă jucăm cu Turcia

romania italia under 17 cadete

Naționala feminină a României a debutat cu o înfrângere la turneul final al Campionatului European Under 17 din Bulgaria.
România a fost învinsă cu scorul de 3-1 de Italia, nimeni alta decât deținătoarea titlului continental. După un prim set pierdut la 14, româncele au făcut un act secund extraordinar, impunându-se la 22 la capătul unui set pe care l-au controlat de la început până la sfârșit și pe care l-au câștigat la 22. Din păcate, euforia succesului le-a îmbătat mai mult decât e cazul și în setul al treilea s-au predat la 11. Actul al patrulea a început foarte bine pentru fetele antrenate de Macarie și Mihăilă. Tricolorele au condus cu 11-6, 13-8 și 15-12, însă apoi experiența superioară a italiencelor și-a spus cuvântul. Acestea au trecut la conducere, impunându-se la 19.

romania italia europene volei under 17
Fază de joc din meciul Romania – Italia
Chiar dacă au fost învinse, nimic nu e pierdut pentru fetele noastre. Ele trebuie să se recupereze fizic și psihic după partida cu Italia și să inte pe teren sâmbătă decise să obțină primul succes din Grupa a II-a, contra unei formații pe care o cunosc foarte bine, Turcia. Și pe care au bătut-o în amicale chiar la ea acasă, așa că, în ciuda victoriei turcoaicelor de azi cu Ucraina (3-1), eu consider că româncele pornesc favorite.
Celelalte adversare ale echipei noastre sunt Germania, Olanda și Ucraina. Primele două clasate se califică în semifinale, ocupantele locurilor 3 și 4 vor juca pentru pozițiile 5-8. Ultimele două clasate pleacă acasă. Chiar dacă medaliile sunt o atracție extraordinară, este bine de știut că și o clasare între primele 6 echipe este la fel de valoroasă, căci asigură biletele pentru Campionatul Mondial de anul viitor. De asemenea, mai este pusă la bătaie și calificarea la Festivalul Olimpic al tineretului European, care va avea loc în 2019 în Azerbaidjan. Primele 7 formații de la Europene vor juca la acea competiție.
romania nationala Europene under 17
Nationala Under 17 a Romaniei la turneul final al Campionatului European

Lotul României pentru Europenele Under 17 (f)

Coordonatoare: Cosmina Marinescu (ACS Top Volei 05 Constanța), Andreea Murar (LPS Cluj)

Centri: Denisa Ionescu (CSU Medicina Târgu Mureș), Francesca Alupei (CSM București), Adriana Alexandru (BP Hașdeu Buzău)

Extreme: Florina Murariu (Agroland Timișoara), Karina Murariu (Agroland Timișoara), Mara Dumitrescu (CSU Medicina Târgu Mureș), Maria Dulău (Dinamo București)

Universal: Alexia Căruțașu (CSM București), Alexandra Spînoche (CSM Bucuresti)

Libero: Andra Cojocaru (CS Medgidia)

Antrenor principal: Marius Macarie (CSS Toplita)

Antrenor secund: Adrian Mihăilă (CS Muscel Campulung)

Statistician: Mircea Gătej

Fiziotereapeut: Andreea Groza

Manager: Adin CojocaruCampionatul European Under 17 (f): Programul seriei a II-a

Vineri, 13 aprilie

Germania – Olanda 3-1 (21-25, 25-18, 25-16, 25-17)

Turcia – Ucraina 3-1 (25-23, 26-24, 16-25, 27-25)

ROMÂNIA – Italia 1-3 (4-25, 25-22, 11-25, 19-25)

Sâmbătă, 14 aprilie

15.00 Ucraina – Germania

17.30 Italia – Olanda

20.00 Romania – Turcia

Duminică, 15 aprilie

15.00 Olanda – Ucraina

17.30 Turcia – Italia

20.00 Germania – Romania

Marți, 17 aprilie

15.00 Italia – Ucraina

17.30 Turcia – Germania

20.00 Romania – Olanda

Miercuri, 18 aprilie

15.00 Germania – Italia

17.30 Ucraina – Romania

20.00 Olanda – Turcia

Notă: Primele două clasate vor juca în semifinale. Echipele de pe locurile 3-4 vor lupta pentru clasamentul 5-8. Ultimele două clasate pleacă acasă. Primul criteriu în alcătuirea clasamentului este numărul de victorii. În caz de egalitate se activează comparația între punctaj, raportul seturilor si raportul punctelor

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns