Campionatul European U17 (f): România debutează vineri contra campioanei europene, Italia

romania under 17 echipa

A venit momentul mult așteptat. Naționala feminină a României Under 17 debutează la turneul final al Campionatului European din Bulgaria cu intenția declarată de a scrie istorie și a reveni acasă cu o medalie.
Primul meci este și cel mai dificil, contra campioanei europene a acestei generații, Italia. Câștigătoare anul trecut la Under 16, peninsularele au venit la Sofia cu 11 dintre cele 12 jucătoare care au cucerit titlul. Singura absență este liberoul, care este accidentat. Dar nici echipa noastră nu este de ignorat. Condusă din teren de Alexia Căruțașu, care se află la al treilea turneu final al Europenelor, echipa noastră e considerată de specialiști printre pretendentele la medaliile actualei ediții a CE. Meciul cu Italia are loc vineri, de la ora 20.00, fiind ultimul din ziua inaugurală în grupa a II-a.

Celelalte adversare ale echipei noastre sunt Germania, Olanda, Ucraina și Turcia. Primele două clasate se califică în semifinale, ocupantele locurilor 3 și 4 vor juca pentru pozițiile 5-8. Ultimele două clasate joacă acasă. Chiar dacă medaliile sunt o atracție extraordinară, este bine de știut că și o clasare între primele 6 echipe este la fel de valoroasă, căci asigură biletele pentru Campionatul Mondial de anul viitor. De asemenea, mai este pusă la bătaie și calificarea la Festivalul Olimpic al tineretului European, care va avea loc în 2019 în Azerbaidjan. Primele 7 formații de la Europene vor juca la acea competiție.

Din grupa I fac parte Rusia, Bulgaria, Serbia, Belarus, Slovenia și Ungaria.
romania under 17 plecare
Echipa Romaniei, inaintea plecării spre Bulgaria

Iată, așadar, foarte multe obiective de îndeplinit de această generație de fete născute în 2002 și mai mici, considerată una dintre cele mai talentate din România de după Revoluție. „Presiune există, este inerentă dar atmosfera este bună și suntem în grafic. Specialiștii afirmă că grupa noastră este cea mai puternică, însă suntem încrezători. Ne convine că jucăm contra Italiei în primul meci deoarece atunci avem cele mai mari șanse la o eventuală surpriză. Nu ne dăm la o parte de la o medalie, mergem cu gândul să ne calificăm în semifinale și de acolo e posibil orice”, a declarat, înaintea competiției, selecționerul Marius Macarie.

Echipa noastră, ocupantă a locului 7 la Europenele Under 16 de anul trecut, a ajuns de două zile la Sofia, capitala bulgară fiind gazda ambelor grupe ale competiției. Starea de sănătate este bună și optimismul este la cote maxime, așa că nu ne rămâne decât să le încurajăm pe fetele noastre de la distanță și cu livescore-ul de la CEV în față. Deocamdată, pe Laola1.tv nu am descoperit nimic referitor la transmiterea live a acestui meci.

 

Înainte de a vă prezenta lotul și programul grupei noastre vă reamintesc că pentru a se califica la turneul final al acestor Europene, fetele noastre au trecut fără înfrângere în grupa preliminară de Elveția, Suedia și Belgia.

romania under 17 antrenament izvorani
Echipa României a pregătit la Izvorani participarea la EuropeneLotul României pentru Europenele Under 17 (f)

Ridicătoare: Cosmina Marinescu (ACS Top Volei 05 Constanța), Andreea Murar (LPS Cluj)

Centri: Denisa Ionescu (CSU Medicina Târgu Mureș), Francesca Alupei (CSM București), Adriana Alexandru (BP Hașdeu Buzău)

Extreme: Florina Murariu (Agroland Timișoara), Karina Murariu (Agroland Timișoara), Mara Dumitrescu (CSU Medicina Târgu Mureș), Maria Dulău (Dinamo București)

Universal: Alexia Căruțașu (CSM București), Alexandra Spînoche (CSM Bucuresti)

Libero: Andra Cojocaru (CS Medgidia)

Antrenor principal: Marius Macarie (CSS Toplita)

Antrenor secund: Adrian Mihăilă (CS Muscel Campulung)

Statistician: Mircea Gătej

Fiziotereapeut: Andreea Groza

Manager: Adin Cojocaru

romania under 17 echipa
Nationala Under 17 e gata de startul Europenelor din Bulgaria

Campionatul European Under 17 (f): Programul seriei a II-a

Vineri, 13 aprilie

15.00 Germania – Olanda

17.30 Turcia – Ucraina

20.00 Romania – Italia

Sâmbătă, 14 aprilie

15.00 Ucraina – Germania

17.30 Italia – Olanda

20.00 Romania – Turcia

Duminică, 15 aprilie

15.00 Olanda – Ucraina

17.30 Turcia – Italia

20.00 Germania – Romania

Marți, 17 aprilie

15.00 Italia – Ucraina

17.30 Turcia – Germania

20.00 Romania – Olanda

Miercuri, 18 aprilie

15.00 Germania – Italia

17.30 Ucraina – Romania

20.00 Olanda – Turcia

Notă: Primele două clasate vor juca în semifinale. Echipele de pe locurile 3-4 vor lupta pentru clasamentul 5-8. Ultimele două clasate pleacă acasă. Primul criteriu în alcătuirea clasamentului este numărul de victorii. În caz de egalitate se activează comparația între punctaj, raportul seturilor si raportul punctelor.

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns