Campionatul European U17 (f): România joacă vineri cu Slovenia în primul meci al zilei

romania volei under 17

Naționala feminină a României va juca vineri în semifinala turneului pentru locurile 5-8 la Campionatul European Under 17 de volei.
Clasată pe locul 4 în clasamentul Seriei a II-a, cu o victorie în patru meciuri – AICI vedeți rezultatele complete ale grupei – naționala României va deschide programul de joi de la Campionatul European Under 17. Tricolorele vor juca, de la ora 12.00, contra Sloveniei, echipă clasată pe locul 3 în Seria I.

La prima vedere, slovenele par favorite, pentru că au încheiat grupa cu trei victorii, contra Ungariei, Bulgariei și Belarusului. Au fost învinse de Serbia și Rusia. Dacă vor învinge, fetele noastre își vor asigura prezența la ediția de anul viitor a Jocurilor Olimpice ale Tineretului European, care vor avea loc în Azerbaidjan. Și dacă vor pierde, tot vor rămâne în cursa de calificare, pentru că la acea competiție vor merge primele 7 clasate de la acel European, plus echipa țării gazdă, Azerbaidjan.

De asemenea, dacă vor învinge, fetele noastre vor avea o poziție foarte bună în lupta pentru Campionatul Mondial Under 18, de anul viitor. În acest moment, CEV nu a comunicat numărul echipelor care vor merge din Europa la Mondialele din 2019, însă dacă e să ne luăm după precedentele ediții, atunci primele 6 echipe din clasamentul final al Europenelor ar fi calificate la Campionatul Mondial. Numai că, până nu se scrie negru pe alb această prevedere regulamentară, totul e sub formă de presupunere bazată pe tradiție.
Indiferent de rezultatul meciului cu Slovenia, România va mai juca sâmbătă un meci. Fie pentru locul 5, așa cum ne dorim, contra învingătoarei partidei Belarus – Germania, fie pentru locul 7, contra învinsei din meciul amintit. Anul trecut, când concurau la Under 16, fetele noastre au încheiat pe locul 7 Campionatul European.

După meciurile din turneul 5-8, în sala Hristo Botev din Sofia – o sală dedicată voleiului, cu marcaje exclusive de volei (nu și pentru alte sporturi) aplicate direct pe parchet – unde se află și sediul Federației Bulgare de Volei, vor avea loc semifinalele din turneul 1-4. În ordine, vom avea meciurile Rusia – Turcia și Bulgaria – Italia, cu turcoaicele și bulgăroaicele în rol de outsideri.

Lotul României pentru Europenele Under 17 (f)

Coordonatoare: Cosmina Marinescu (ACS Top Volei 05 Constanța), Andreea Murar (LPS Cluj)

Centri: Denisa Ionescu (CSU Medicina Târgu Mureș), Francesca Alupei (CSM București), Adriana Alexandru (BP Hașdeu Buzău)

Extreme: Florina Murariu (Agroland Timișoara), Karina Murariu (Agroland Timișoara), Mara Dumitrescu (CSU Medicina Târgu Mureș), Maria Dulău (Dinamo București)

Universal: Alexia Căruțașu (CSM București), Alexandra Spînoche (CSM Bucuresti)

Libero: Andra Cojocaru (CS Medgidia)

Antrenor principal: Marius Macarie (CSS Toplita)

Antrenor secund: Adrian Mihăilă (CS Muscel Campulung)

Statistician: Mircea Gătej

Fiziotereapeut: Andreea Groza

Manager: Adin Cojocaru

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sa nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doartenis.ro

Lasă un răspuns