Campionatul European U17 (f): România va juca pentru locul 5. Fetele noastre S-AU CALIFICAT la Mondiale şi la Jocurile Olimpice ale Tineretului European

romania volei under 17

Performanţă excepţională reuşită de naţionala Under 17 a României la Campionatul European feminin de volei. Fetele noastre şi-au asigurat, prin calificarea în finala pentru locul 5, biletele pentru Campionatul Mondial Under 18 de anul viitor, dar şi pentru Jocurile Olimpice ale Tineretului European!
România a învins cu scorul de 3-2 (26-24, 18-25, 20-25, 27-25, 15-10) Slovenia, în prima semifinală din turneul 5-8 din cadrul Campionatului European Under 17 la volei feminin.

Prin acest succes, naţionala noastră şi-a asigurat calificarea în meciul pentru locul 5, acolo unde vor juca împotriva învingătoarei partidei Belarus – Germania, dar au îndeplinit şi două obiective mult mai importante: S-AU CALIFICAT la Campionatul Mondial Under 2018, care va avea loc anul viitor într-o ţară care va fi anunţată. Prezenţa fetelor noastre la Mondiale este sigură, echipa noastră fiind anunţată că şi-a asigurat locul la turneul final al CM din 2019 de reprezentanţii Confederaţiei Europene de Volei (CEV).

În plus, naţionala Under 17 şi-a asigurat şi calificarea la Jocurile Olimpice ale Tineretului European, care vor avea loc tot în 2019, dar în Azerbaidjan. Va fi pentru prima dată când o echipă de volei din România va participa la această competiţie, ceea ce sper să fie doar un punct de pornire pentru viitoarele generaţii.

Felicitări tuturor pentru acest succes! Mai jos vedeţi cine compune delegaţia României, şi sunt sigur că felicitări merită şi anternorii de la cluburi ai acestor fete minunate, dar şi toate celelalte fete care au fost în lotul lărgit şi care au ajutatat, fiecare, la obţinerea acestei performanţe de excepţie.CITEȘTE ȘI:   Primii 10 voleibaliști ai anului 2018 în viziunea FRV. Nneka Onyejekwe și Laurențiu Lică, cei mai buni. Iată Top 10 general, Top 10 la masculin și Top 10 la feminin

Lotul României pentru Europenele Under 17 (f)

Coordonatoare: Cosmina Marinescu (ACS Top Volei 05 Constanța), Andreea Murar (LPS Cluj)

Centri: Denisa Ionescu (CSU Medicina Târgu Mureș), Francesca Alupei (CSM București), Adriana Alexandru (BP Hașdeu Buzău)

Extreme: Florina Murariu (Agroland Timișoara), Karina Murariu (Agroland Timișoara), Mara Dumitrescu (CSU Medicina Târgu Mureș), Maria Dulău (Dinamo București)

Universal: Alexia Căruțașu (CSM București), Alexandra Spînoche (CSM Bucuresti)

Libero: Andra Cojocaru (CS Medgidia)

Antrenor principal: Marius Macarie (CSS Toplita)

Antrenor secund: Adrian Mihăilă (CS Muscel Campulung)

Statistician: Mircea Gătej

Fiziotereapeut: Andreea Groza

Manager: Adin Cojocaru

 Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sa nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doartenis.ro

Lasă un răspuns