Campionatul European U17(f): România, performanță istorică: a încheiat pe locul 5

romania bucurie volei under 17

Performanță istorică reușită de naționala feminină de volei a României la Campionatul European Under 17! Fetele noastre au încheiat pe locul 5 prima ediție a întrecerii continentale organizate pentru această categorie de vârstă.
În finala pentru locul 5, România a învins extrem de clar Belarusul. Scor final: 3-0 (25-16, 25-21, 25-11), iar rezultatul pe seturi spune totul despre cum a decurs partida. Pentru românce această partidă avea și o miză specială, pentru că de un an așteptau să își ia revanșa în fața ex-sovieticelor, care în 2017, la Campionatul European Under 16, le învinseseră cu 3-2 în grupe și se calificaseră în dauna lor în semifinale.

Astfel s-a încheiat parcursul echipei României la această ediție a Campionatului European Under 17. O competiție la care au obținut rei victorii și au suferit trei înfrângeri, dar la capătul căreia au obținut două calificări excepționale: la Campionatul Mondial Under 18 și la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE). Ambele sunt programate în 2019, atunci când, practic, fetele noastre vor avea un an incredibil de plin: calificări europene și Campionat European, Mondialul, FOTE și Campionatul Balcanic. Care, în condițiile în care reunește trei dintre primele cinci echipe ale Europei (Bulgaria și Turcia joacă pentru bronz) este un mini-campionat continental la această categorie de vârstă.Rezultatele României la Campionatul European U17 (f)

România – Italia 1-3

România – Turcia 2-3

România – Germania 0-3

România – Olanda 3-2

România – Ucraina 2-3

CITEȘTE ȘI:   Cupa Challenge (f): CSM Târgoviște a fost eliminată în optimi. Știința Bacău joacă miercuri

România – Slovenia 3-2

România – Belarus 3-0

Lotul României pentru Europenele Under 17 (f)

Coordonatoare: Cosmina Marinescu (ACS Top Volei 05 Constanța), Andreea Murar (LPS Cluj)

Centri: Denisa Ionescu (CSU Medicina Târgu Mureș), Francesca Alupei (CSM București), Adriana Alexandru (BP Hașdeu Buzău)

Extreme: Florina Murariu (Agroland Timișoara), Karina Murariu (Agroland Timișoara), Mara Dumitrescu (CSU Medicina Târgu Mureș), Maria Dulău (Dinamo București)

Universal: Alexia Căruțașu (CSM București), Alexandra Spînoche (CSM Bucuresti)

Libero: Andra Cojocaru (CS Medgidia)

Antrenor principal: Marius Macarie (CSS Toplita)

Antrenor secund: Adrian Mihăilă (CS Muscel Campulung)

Statistician: Mircea Gătej

Fiziotereapeut: Andreea Groza

Manager: Adin CojocaruAndrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sa nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doartenis.ro

Lasă un răspuns