Campionatul European U18 (f): România și-a aflat adversarele din grupă. Obiectivul e calificarea la Campionatul Mondial

nationala cadete volei echipa romania
nationala cadete volei echipa romania
Nationala de cadete a Romaniei inaintea primului meci din preliminariile Campionatului European

Naţionala de volei feminin Under 18 a României şi-a aflat adversarele din grupa turneului final al Campionatului European care va avea loc în perioada 1-9 aprilie în Olanda.

Conform tragerii la sorţi, naţionala antrenată de Istvan Bokor și Adrian Popescu va evolua în Grupa B, în oraşul Arnhem, contra formaţiilor Poloniei, Greciei, Serbiei, Belarus și Sloveniei. În cealaltă grupă vor juca Olanda, Turcia, Bulgaria, Rusia, Germania si Italia.

Ocupantele primelor două locuri din grupă vor juca în semifinalele pentru poziţiile 1-4. Ocupantele locurilor 3-4 în grupă vor juca în semifinalele pentru locurile 5-8. Ocupantele locurilor 5-6 în grupă vor pleca acasă după terminarea acestei faze.

Prima ediţie a acestei competiţii a fost organizată în 1995, iar România participă acum pentru prima dată în istorie.

Obiectivul naţionalei României la acest turneu final este, desigur, clasarea pe unul dintre primele şase locuri, ceea ce ar însemna calificarea la Campionatul Mondial Under 18. Acesta va avea loc în Rosario și Santa Fe (Argentina), în perioada 18-27 august.

AICI vedeți cum au ajuns jucătoarele noastre să se califice la turneul final al Campionatului European.

Tot acest European este criteriu de calificare la Festivalul Olimpic al Tineretului European, programat în luna iulie, la Gyor, în Ungaria. La această competiţie vor participa primele 7 clasate de la acest European, plus Ungaria, ţara gazdă.

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns