Campionatul European U18 (f): Rusia a cucerit titlul. Italia și Belarus au completat podiumul. România a terminat pe 9

rusia campioana europeana under 18 volei
rusia campioana europeana under 18 volei
Rusia si-a aparat titlul european la Under 18

Campionatul European Under 18 la volei feminin s-a încheiat cu victoria Rusiei, care și-a apărat cu succes titlul cucerit în urmă cu doi ani. România a încheiat pe locul 9 în clasamentul general.

În finala Campionatului European de volei feminin Under 18, Rusia a învins cu scorul de 3-2 (18-25, 25-16, 26-24, 21-25, 15-10) pe Italia, luându-și astfel revanșa după eșecul din grupă. Astfel, rusoaicele au cucerit al treilea titlu continental la această categorie de vârstă, după cele obținute în 1997 și 2015. Rusia este prima echipă care a reușit să-și păstreze titlul la Under 18. În afara medaliilor de aur, rusoaicele mai au două de argint și una de bronz. Și eu nu pot uita cum la Ploiești România a condus cu 2-1 la seturi această nouă campioană a Europei.

Medaliile de bronz au fost obținute de Belarus. Ex-sovieticele au învins cu scorul de 3-2 (17-25, 29-27, 25-17, 22-25, 15-13) pe Serbia. Știm foarte bine și aceste echipe, iar pe una dintre ele, Serbia, fetele noastre au învins-o în meciul de deschidere al Europenelor, iar cu Belarus cred că nu mai are rost să ne amintim, căci a fost un meci pe care l-am avut în mână.

Pentru că a venit vorba de echipa noastră, să spun că în clasamentul final echipa noastră a terminat pe locul 9. Adică prima sub linia formațiilor care au jucat și în faza a doua.

Locurile 5 și 6 de la acest European au fost ocupate de Slovenia și Germania, aceste două echipe fiind cele care vor merge la Campionatul Mondial, alături de primele patru clasate.

Locul al șaptelea a fost ocupat de echipa țării gazdă, Olanda. Aceasta va participa, alături de primele 6 clasate, la Festivalul Olimpic al Tineretului European.

Echipa ideală a Campionatului European este următoarea:

Ridicător: Rachele Morello (Italia)

Universal: Terry Ruth Nkemdilim Enweonwu (Italia)

Secund: Elena Pietrini (Italia)

Secund: Valeriya Shevchuk (Rusia)

Centru: Viktoriia Pushina (Rusia)

Centru: Yuliya Kisliuk (Belarus)

Libero: Mila Kocic (Serbia)

MVP: Terry Ruth Nkemdilim Enweonwu / Italy

 

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sa nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doartenis.ro

Lasă un răspuns