Campionatul European U19 (f): Italia este noua campioană continentală, după o finală dramatică. Iată și echipa ideală

Italia e campioana europeana Under 19

Italia a reușit să cucerească, după 8 ani, titlul la Campionatul European feminin de volei Under 19. Finala cu Rusia a fost dramatică.
Italia a învins Rusia cu scorul de 3-2 (24-26, 18-25, 26-24, 25-22, 15-9), reușind să revină de la 0-2 la seturi și să salveze două mingi de meci în setul al treilea.

Pentru Italia, aceasta este prima victorie la această categorie feminină de vârstă după 8 ani, de la Europenele din 2010, ținute în Serbia. Rusia era deținătoarea titlului continental la Under 19.

Italia e campioana europeana Under 19
Italia este noua campioana europeana la volei Under 19

În echipa Italiei a jucat, pe postul de secund, o jucătoare de origine română, Alice Tănase. Aceasta e deja o veche componentă a naționalei Italiei la generația 2000, cucerind în anii trecuți aurul atât în Europa cât și la Campionatul Mondial de cadete de anul trecut.

Medalia de bronz a fost obținută de Polonia, care a învins Turcia cu scorul de 3-2 (25-21, 17-25, 15-25, 25-20, 15-12).Clasamentul final al CE U19 (f)

 1. Italia
 2. Rusia
 3. Polonia
 4. Turcia
 5. Serbia
 6. Germania
 7. Olanda
 8. Belarus
 9. Bulgaria
 10. Slovacia
 11. Franța
 12. Albania

Primele două clasate, Italia și Rusia, s-au calificat la Campionatul Mondial Under 20 din 2019, competiție care va avea loc în Mexic.Echipa ideală a Campionatului European U19 (f)

La finalul competiției a fost desemnată și echipa ideală a Campionatului European Under 19 la volei feminin. Vom regăsi în ea jucătoare din toate cele patru echipe din primele patru echipe ale competiției.

Echipa ideală

Extreme

Oliwia Baluk (POL)

Derya Cebecioglu (TUR)

Centri

Viktoriia Pushina (RUS)

Sarah Luisa Fahr (ITA)

Universal

Magdalena Stysiak (POL)

Ridicător

Polina Matveeva (RUS)

Libero

Sara Panetoni (ITA)

MVP

Valeria Battista (ITA)

Echipa ideală a Europenelor feminine Under 19
Echipa ideală a Europenelor feminine Under 19

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sa nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doartenis.ro

Lasă un răspuns