Campionatul European U19 (m): Naționala României va debuta sâmbătă la turneul final. Iată programul meciurilor și componența lotului

volei nationala under 19 cadeti romania volei
volei nationala under 19 cadeti romania volei
Nationala de cadeti a Romaniei a ajuns in Slovacia (foto: Facebook FRV)

Naționala masculină de volei Under 19 este gata de debutul la turneul final al Campionatului European. Primul meci al băieților noștri va avea loc sâmbătă, contra Finlandei, de la ora 21.00. Partida va fi în direct pe Laola1.tv. De altfel, toate întâlnirile de la acest European vor fi transmise în direct pe acest site.

Conform tragerii la sorţi, naţionala antrenată de Stelian Ghiţun şi Mircea Itt va evolua în Grupa B, în oraşul slovac Puchov, contra formaţiilor Slovaciei, Cehiei, Turciei, Finlandei şi Franţei. În cealaltă grupă, la Gyor, vor juca Ungaria, Polonia, Belgia, Italia, Bulgaria şi Rusia.

Ocupantele primelor două locuri din grupă vor juca în semifinalele pentru poziţiile 1-4. Ocupantele locurilor 3-4 în grupă vor juca în semifinalele pentru locurile 5-8. Ocupantele locurilor 5-6 în grupă vor pleca acasă după terminarea acestei faze.

Prima ediţie a acestei competiţii a fost organizată în 1995, iar România participă acum pentru a doua oară consecutiv.

CITEȘTE ȘI: Drumul României până la turneul final al Campionatului European Under 19.

Obiectivul naţionalei României la acest turneu final este clasarea pe unul dintre primele şase locuri, ceea ce ar însemna calificarea la Campionatul Mondial. Acesta va avea loc în Bahrein, în perioada 18-27 august. Dacă obiectivul va fi atins, ar fi prima calificare a unei naţionale masculine Under 19 a României la un turneu final de Campionat Mondial.

Tot acest European este criteriu de calificare la Festivalul Olimpic al Tineretului European, programat în perioada 23-29 iulie, la Gyor, în Ungaria. La această competiţie vor participa primele 7 clasate de la acest European, plus Ungaria, ţara gazdă. Evident, dacă Ungaria se află între primele 7, atunci si a opta clasată la aceste Europene merge la Festival.

Deţinătoarea titlului european la această categorie de vârstă este Polonia. Ea a fost urmată de Italia şi Turcia. La ediţia precedentă a Europenelor Under 19 a participat şi România, care a ocupat locul 12 în clasamentul general.


Lotul naționalei Under 19 (m) a României

Ridicători

Alexandru Dragomir CTF Bucuresti

Sergiu Bojor (LAPI Dej)

Universali

Radu Pop (LAPI Dej)

Alexandru Rață (LPS Suceava)

Extreme

Ovidiu Darlaczi (CSS BEGA Timisoara)

Vlad Curuia Pop (LAPI Dej)

David Miron (CSS Nicu Gane Falticeni)

Mihail Băiculescu (CSS Buzau)

Centri

Bela Bartha (LAPI Dej)

Andrei Ana (CTF Mihai I Bucuresti)

Robert Calin (CNNT Craiova)

Libero

Cristian Teglas (LAPI Dej)

Antrenor principal: Stelian Ghițun

Antrenor secund: Mircea Itt

Metodist: Dan Lăzărescu

Maseur: Claudiu Casagrande

Campionatul European U 19 (m): Programul grupei a II-a

Sâmbătă, 22 aprilie

Ora 16.00: Cehia – Turcia

Ora 18.30: Slovacia – Franța

Ora 21.00: Finlanda – ROMÂNIA

Duminică, 23 aprilie

Ora 16.00: Turcia – Franța

Ora 18.30: ROMÂNIA– Slovacia

Ora 21.00: Cehia – Finlanda

Luni, 24 aprilie

Ora 16.00: Franța – ROMÂNIA

Ora 18.30: Slovania – Cehia

Ora 21.00: Finlanda – Turcia

Miercuri, 26 aprilie

Ora 16.00: Cehia – Franța

Ora 18.30: Finlanda – Slovacia

Ora 21.00: Turcia – ROMÂNIA

Joi, 27 aprilie

Ora 16.00: Franța – Finlanda

Ora 18.30: ROMÂNIA – Cehia

Ora 21.00: Slovacia – Turcia

Toate meciurile vor fi transmise în direct pe Laola1.tv

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns