Campionatul European U19 (m): România şi-a aflat adversarele din grupă. Obiectivul e calificarea la Campionatul Mondial

romania volei cadeti nationala echipa
romania volei cadeti nationala echipa
Nationala de cadetia Romaniei, inaintea primului meci din preliminariile Campionatului European

Naţionala de volei masculin Under 19 a României şi-a aflat adversarele din grupa turneului final al Campionatului European care va avea loc în perioada 22-30 aprilie în Ungaria şi Slovacia.

Conform tragerii la sorţi, naţionala antrenată de Stelian Ghiţun şi Mircea Itt va evolua în Grupa B, în oraşul slovac Puchov, contra formaţiilor Slovaciei, Cehiei, Turciei, Finlandei şi Franţei. În cealaltă grupă, la Gyor, vor juca Ungaria, Polonia, Belgia, Italia, Bulgaria şi Rusia.

Ocupantele primelor două locuri din grupă vor juca în semifinalele pentru poziţiile 1-4. Ocupantele locurilor 3-4 în grupă vor juca în semifinalele pentru locurile 5-8. Ocupantele locurilor 5-6 în grupă vor pleca acasă după terminarea acestei faze.

Prima ediţie a acestei competiţii a fost organizată în 1995, iar România participă acum pentru a doua oară consecutiv.

Obiectivul naţionalei României la acest turneu final este clasarea pe unul dintre primele şase locuri, ceea ce ar însemna calificarea la Campionatul Mondial. Acesta va avea loc în Bahrein, în perioada 18-27 august. Dacă obiectivul va fi atins, ar fi prima calificare a unei naţionale masculine Under 19 a României la un turneu final de Campionat Mondial.

AICI vedeţi pe cine au învins jucătorii noştri pentru a ajunge la Campionatul European.

Tot acest European este criteriu de calificare la Festivalul Olimpic al Tineretului European, programat în luna iulie, la Gyor, în Ungaria. La această competiţie vor participa primele 7 clasate de la acest European, plus Ungaria, ţara gazdă. Evident, dacă Ungaria se află între primele 7, atunci si a opta clasată la aceste Europene merge la Festival.

Deţinătoarea titlului european la această categorie de vârstă este Polonia. Ea a fost urmată de Italia şi Turcia. La ediţia precedentă a Europenelor Under 19 a participat şi România, care a ocupat locul 12 în clasamentul general.

 

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sa nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doartenis.ro

Lasă un răspuns