Campionatul European Under 17 (m): Se știu toate echipele calificate la turneul final. Polonia a fost eliminată

spania under 17 volei masculin
spania under 17 volei masculin
Spania este surpriza calificarilor

S-au încheiat calificările pentru turneul final al Campionatului European Under 17 la volei masculin. Iată care sunt cele 12 echipe care vor lupta pentru primul titlu continental acordat vreodată la această categorie de vârstă.

Turneul final al Campionatului European Under 17 la volei masculin va avea loc în perioada 3-11 iulie, la Konya, în Turcia. Alături de echipa gazdă, vor mai participa Grecia, Rusia, Finlanda, Cehia și Italia, toate aceste echipe obținându-și calificarea după turneele zonale disputate anul trecut. În zona noastră Balcaniada a fost criteriu de calificare.


Tabloul de 12 echipe a fost completat în acest week-end, după turneele de calificare. În urma acestora, au obținut biletele pentru competiția din Turcia cele cinci câștigătoare de grupe: Bulgaria, Serbia, Belgia, Olanda și Belarus, precum și echipa cel mai bine clasată de pe locurile 2, care a fost Spania. Aceasta a reușit să devanseze un nume important al voleiului, Polonia, pe care a depășit-o la raportul punctelor.

Din păcate, așa cum deja se știe, România a ratat calificarea, terminând pe locul al treilea în grupa A, din care s-a calificat Bulgaria.

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns