Campionatul European Under 20 (m): România merge în turul final al calificărilor pentru Europene!

romania volei under 20 calificare
romania volei under 20 calificare
Nationala Under 20 a Romaniei inaintea meciului cu Israel

Naţionala Under 20 a României la volei masculin a reuşit să se califice în turul final al calificărilor pentru turneul final al Campionatului European!

În ultimul meci din grupa preliminară A, România a învins cu scorul de 3-0 (25-7, 25-15, 25-21) formaţia Israelului. În urma acestei victorii, tricolorii antrenaţi de Ovidiu Macarie şi Daniel Săvoiu nu mai au cum să piardă locul secund în grupă, indiferent de rezultatul meciului dintre Croaţia şi Rusia, de mâine.

Băieţii noştri au mai învins la turneul disputat în Croaţia cu scorul de 3-0 naţionala ţării gazdă şi au pierdut cu 3-1 în faţa Rusiei. Dar tocmai acel set le asigură liniştea necesară ocupării locului secund în grupă, fără să mai depindă de rezultatul gazdelor.

Ce urmează pentru naţionala României? Un nou tuneu de calificare, programat în perioada 7-10 iulie și la care vor participa toate cele 7 ocupante ale locurilor 2 în seriile actualei faze de calificare, plus echipa clasată cel mai bine dintre formațiile de pe locul 3. Cele 8 echipe vor fi împărțite în două grupe, prin tragere la sorți, iar gazde vor fi, evident, câte una dintre echipele participante din fiecare serie. La turneul final al Campionatului European, programat în perioada 2-10 septembrie, în Bulgaria, se vor califica echipele clasate pe primul loc în fiecare din cele două serii, plus cea mai bună ocupantă a locului 2.

Cele 7 câștigătoare ale grupelor din actuala etapă a calificărilor se califică direct la turneul final. În cazul grupei din care face parte România, această formație este Rusia.

CITEȘTE ȘI:   Divizia A1 (f): Etapa a treia se joacă sâmbătă. Știința Bacău - CSM București pare cel mai tare meci

Lotul echipei noastre este următorul:

 1. Natan Savan
 2. Eduard Catrina
 3. Filip Constantin
 4. Rareș Bălean
 5. Andrei Crișan
 6. Robert Silaghi
 7. Alexandru Ionescu
 8. Florian Bartha
 9. Radu Dediulescu
 10. Adrian Aciobăniței
 11. Tudor Magdaș
 12. George Gavriz

Antrenori: Ovidiu Macarie şi Daniel Săvoiu.

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sa nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doartenis.ro

One thought on “Campionatul European Under 20 (m): România merge în turul final al calificărilor pentru Europene!

Lasă un răspuns