Campionatul Mondial 2018 (m): S-au stabilit grupele competiției din Italia și Bulgaria

tragere la sorti campionat mondial volei

La Florența a avut loc tragerea la sorți a grupelor turneului final al Campionatului Mondial de volei masculin care va avea loc în perioada 10-30 septembrie 2018, în Italia și Bulgaria.
Având în vedere că cele două grupe care se desfășoară în Bulgaria sunt programate a se disputa la Ruse și la Varna, adică la granița cu România, respectiv la aproximativ 200 de kilometri de țara noastră, putem spune că sorții au ținut cu fanii voleiului de la noi din țară. Căci a îndreptat spre cele două orașe echipe dintre cele mai valoroase. Înainte de a vă prezenta componența tuturor celor 4 serii, o să vă prezint puțin grupele din Bulgaria.

Astfel, la Ruse – aflat chiar la granița cu țara noastră – vor evolua în Grupa B Brazilia, campioana olimpică, Canada, Franța (fosta campioană europeană), Egipt, China și Olanda.

La Varna vor juca țara gazdă, Bulgaria, Polonia – campioana mondială -, Iran, Cuba, Finlanda și Puerto Rico. Aceasta este grupa D.

În Italia vor avea loc grupele A și C. Vedeți mai jos toată alcătuirea celor patru grupe. Din fiecare se vor califica faza următoare – tot una formată din grupe – primele patru clasate.Campionatul Mondial 2018 (m): Componența grupelor

Grupa A (în Roma și Florența)
Italia, Argentina, Japonia, Belgia, Slovenia, Republica Dominicană

Grupa B (Ruse)
Brazilia, Canada, Franța, Egipt, China, Olanda

Grupa C (Bari)
SUA, Rusia, Serbia, Australia, Tunisia, Camerun

Pool D (Varna)
Bulgaria, Polonia, Iran, Cuba, Finlanda, Puerto Rico


Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns