Start în Campionatul Național de Speranțe! 74 de echipe sunt înscrise

tudor constantinescu sperante volei ctf
tudor constantinescu sperante volei ctf
Campionatul national de Sperante incepe sambata

În acest week-end, în zilele de sâmbătă și duminică, va începe o nouă competiție națională: cea destinată speranțelor.

Este, practic, prima competiție de volei adevărat a copiilor (la minivolei e mai mult o acomodare cu jocul, de aceea e și terenul mai mic și numărul redus de jucători). Dar la speranțe, deja jucătorii și jucătoarele încep să se obișnuiască pe anumite poziții, încep să conștientizeze importanța rolului unui centru, a unui secund sau a unui ridicător și, desigur, se vor bucura de toată frumusețea jocului de volei în șase pe un teren normal și cu un serviciu de sus.

Înainte de a vă spune câte echipe participă, vă voi da câteva scurte detalii legate de regulament.

  • Înălţimea fileului este de 2,15m pentru fete şi 2,30m pentru băieţi
  • În campionatul de speranţe, ediţia 2015-2016, echipele participante au dreptul să folosească jucători astfel: la masculin jucători născuți 2001-2002 și mai tineri, iar la feminin jucătoare născute 2002-2003 și mai tineri
  • Echipele de speranţe sunt obligate să joace în sistemul ,,4+2”(cu doi ridicători în teren) si fara Libero pe toată durata jocului.
  • În faza de preluare din serviciu ridicarea se va realiza de către ridicătorul din linia I a din toate zonele terenului. În cazul în care acesta nu poate juca mingea în zona de apărare, ridicarea poate fi efectuată de către ridicătorul din linia a doua.
  • Echipa aflată în situația de preluarea atacului (faza a II-a)poate continua ridicarea cu oricare jucător (indiferent de specializare).
  • Nerespectarea cerinței legate de ridicător va conduce la sanctionarea echipei cu punct la fiecare fază de joc sau cu pierderea jocului cu 0-3 dacă nu folosesc permanent in teren 2 ridicători.
  • Este interzisă folosirea serviciului din saritură.
  • Partidele din cadrul turneelor se desfășoară în stilul clasic, sâmbăta fiecare echipă va susține câte două meciuri, iar duminică unul.
CITEȘTE ȘI:   Campionatul European 2019 (m): România a luat set Italiei. Luni avem prima ”finală”, contra Greciei

Programul Campionatului Național de speranțe (m+f)

Turneul 1 are loc în acest week-end.

Turneul II: 28-29.11.2015

Turneul III : 16-17.01.2016

Turneul IV : 13-14.02.2015

Turneul V: 27-28.02.2016 (în cazul seriilor cu 5 echipe )

Turneele semifinale: 19 – 20.03.2016 (masculin) si 18 – 20.03.2016 (feminin).

Turneul final: 4-8.05.2016

La masculin s-au înscris 21 de echipe, care sunt împărțite în 5 serii. Ocupantele primelor 3 locuri în fiecare serie plus cel mai bun loc 4 se califică în turneele semifinale.

La feminin s-au înscris 53 de echipe, care sunt împărțite în 13 serii. Echipele clasate pe primul loc în clasament plus cele mai bune 11 ocupante ale locurilor secunde se vor califica în turneele semifinale.

Dacă doriți să consultați componența seriilor, aceasta poate fi găsită la băieți AICI, iar la fete AICI.

Evident, aș vrea să încercăm să completăm împreună rezultatele etapelor. Așa că dacă știți rezultate, dacă asistați la meciuri, oficiați la ele sau participați din teren, vă rog să îmi transmiteți și mie rezultatele fie pe pagina de Facebook, fie pe adresa de mail contact@doarvolei.ro, fie pe Watsapp, la numărul 0730660361 .

Multă baftă tuturor, jucători, antrenori și părinți.

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sa nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doartenis.ro

Lasă un răspuns