Ce locuri ocupă naționalele României în clasamentele mondiale la seniori, respectiv senioare

Jucătoarele naționalei feminine de volei a României, bucuroase cu trofeul cucerit după câștigarea Silver League 2019

În această perioadă, în care competițiile internaționale sunt supendate din cauza coronavirusului, clasamentele mondiale sunt foarte puțin diferite de precedentele ierarhii publicate de FIVB. Totuși, forul mondial a respectat data și a publicat sâmbătă, 4 iulie, clasamentele atât la feminin, cât și la feminin.
La feminin, naționala României ocupă locul 38, același pe care l-a avut și în precedenta ierarhie, cu 112 puncte. În fața ei se află Australia, cu 114 puncte, iar în spate Senegalul și Egiptul, ambele cu câte 110. Primele trei locuri sunt ocupate, în ordine, de China, SUA și Brazilia.

Singura modificare în Top 10 mondial față de precedenta ierarhie este schimbul de locuri făcut de Turcia și Serbia. Turcoaicele sunt acum pe 6, iar sârboaicele pe 7. AICI puteți vedea tot clasamentul mondial feminin așa cum a fost publicat el de FIVB la 4 iulie.
În clasamentul mondial al naționalelor masculine de volei publicat de FIVB, România ocupă locul 41

În clasamentul mondial masculin, naționala României ocupă locul 41, la egalitate cu Cehia. Ambele au câte 114 puncte și ambele au urcat față de precedenta ierarhie, dar nu pentru că ar fi câștigat puncte, căci nu aveau de unde, nejucând, dar Peru a pierdut unuele și a coborât sub noi.

Pe primele trei locuri se mențin Brazilia, Polonia și SUA. După cum veți putea vedea din clasamentul complet (îl găsiți AICI) în Top 20 nu a avut loc nici o modificare.Metodologia de calculare a punctajului din clasamentul mondial

Toate meciurile jucate de cele 222 de naționale în competițiile organizate de FIVB (VNL, Campionatele Mondiale), Jocuri Olimpice, Campionate Continentale, turnee de calificare și toate competițiile anuale organizate de Confederațiile Continentale, cu condiția să aibă minimum 4 echipe participante. În cazul Europei e vorba de Golden League și Silver League.

Pe scurt, fiecare echipă este introdusă într-un sistem matematic, care organizează toate formațiile într-un clasament al valorii. Pe baza acestui clasament, algoritmul folosit de cei de la FIVB compară cele două echipe care urmează să joace și stabilește cel mai probabil rezultat. Dacă acesta se îndeplinește, atunci nici o formație nu primește nici un punct. Dacă echipa mai slab clasată obține un rezultat mai bun, atunci ea primește puncte în plus în clasament, iar adversara pierde același număr de puncte. Practic, echipa care pornește ca favorită nu poate câștiga puncte, dar trebuie să aibă grijă să nu piardă din ele cedând un set sau chiar două. De asemenea, în funcție de competiția în care are loc meciul, se acordă un coeficient.

Dacă e cineva pasionat de calculele astea, puteți vedea cum totul explicat chiar de cei de la FIVB apăsând pe ”How it works” din pagina cu clasamentele.

ALIMENTEAZĂ-ȚI DRAGOSTEA PENTRU VOLEI CU PRODUSELE DE PE DOARVOLEI SHOP Pentru comenzi mai mari de 100 de lei, transportul este gratuit pretutindeni în țară

Cum puteți susține Doarvolei.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMag, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant.

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Cum puteți susține Doarvolei.ro prin donații

Există și posibilitatea de a ajuta acest site prin donații, dacă doriți acest lucru. Vedeți mai jos câteva posibilități. Prima este o donație prin PayPal – este de ajuns să apăsați pe butonul ”Donate” și sunteți redirecționați la pagina respectivă, unde puteți dona 1, 3 sau 5 euro, ori o altă sumă aleasă de voi – iar cea de-a doua este prin platforma Patreon, care este foarte folosită în această perioadă de multe site-uri și care funcționează pe același sistem. Donațiile pot fi singulare (prin PayPal) sau recurente (prin Patreon), adică se repetă în fiecare lună.

Înainte de a vă mulțumi, vreau să vă asigur că viitorul acestui site nu este condiționat de existența sau inexistența donațiilor. Așa că nimeni nu trebuie să se simtă obligat în vreun fel de nimic. Ele pot doar mări numărul de materiale sau de fotografii, căci astfel voi avea fondurile necesare plătirii unor colaboratori, care să suplinească momentele, destul de dese, în care nu pot sta la laptop.

Donație prin PayPal


Donație prin Patreon

Become a Patron!


Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns