CEV a luat câteva măsuri speciale pentru competițiile europene 2020/ 2021. Câte echipe poate înscrie România

Bucuria voleibaliștilor de la Arcada Galați după câștigarea unui punct în Cupa CEV

Ediția 2020/ 2021 a cupelor europene ar putea fi puternic influențată de pandemia de coronavirus. Tocmai de aceea, Confederația Europeană de Volei (CEV) a luat câteva măsuri suplimentare pentru a asigura cât de cât buna desfășurare a competițiilor, în special a Ligii Campionilor.
Astfel, Consiliul de Administrație al CEV a aprobat marți câteva măsuri excepționale pentru ediția 2020/ 2021 a cupelor europene. Un capitol important l-a reprezentat Liga Campionilor.

Iată câteva dintre cele mai importante luate în Liga Campionilor.

    • Federațiile Naționale pot înscrie echipele participante în cupele europene conform clasamentului european publicat pe secțiunea documente a CEV încă din martie. De altfel, ați putut afla încă de atunci câte locuri sunt alocate României la feminin, respectiv la masculin. Pentru cei care vor să își reamintească, AICI găsiți materialul scris în luna martie dedicat locurilor alocate echipelor românești în cupele europene feminine (vom avea 5 echipe) , iar AICI pe cel dedicat locurilor alocate echipelor masculine (vom avea patru echipe).
    • În acest an, fiecare Federație Națională va putea în mod excepțional să înregistreze suplimentar o echipă masculină și una feminină pentru Liga Campionilor, dacă formația respectică îndeplinește condițiile de eligibilitate. Această formație va fi ”de rezervă” pentru acoperirea unor ”găuri” în cazul în care vor fi țări care nu vor completa tabloul preliminar. Totul e ca respectiva formație să îndeplinească toate criteriile de eligibilitate, adică să fi participat în Liga Campionilor în două din ultimele trei ediții și să fi terminat în Top 5 în campionatul recent încheiat sau oprit. Practic, nici o echipă din România nu se califică pe această ”listă de așteptare”, pentru că la feminin doar Alba Blaj, formație deja calificată pentru Ligă și CSM București, echipă desființată, au jucat în Ligă în ultimii trei ani. Iar la masculin doar Arcada, campioana în exercițiu, e singura câștigătoare a titlului din ultimii trei ani care a jucat în această competiție și o va face și în sezonul următor.
  • Tragerea la sorți a meciurilor din fazele eliminatorii va avea loc în a doua jumătate a lunii august, în Luxemburg, atât în Liga Campionilor, cât și pentru celalte două competiții continentale.
  • Formatul competiției este același ca și în ultima ediție: meciuri preliminarii tur-retur în fazele 1-3, turnee în faza a IV-a și din nou meciul eliminatorii tur-retur în sferturi și semifinale, totul culminând cu marea finală care va avea loc într-o singură manșă într-un oraș are va fi anunțat.
  • Tot din cauza amenințării coronavirusului, s-ar putea schimba formatul unor confruntări. Concret, au fost luate măsuri pentru situațiile în care vor exista echipe care nu vor putea călători sau organiza partide acasă. Astfel, pentru primele 3 tururi, există posibilitatea ca meciurile tur-retur să se dispute într-o singură țară ambele manșe. De asemenea, în cazul neprezentări a unei formații, aceasta va fi trimisă automat în Cupa CEV. Începând din turul al patrulea, care este bazat pe turnee, CEV a pregătit mai multe scenarii, precum neprezentarea dintr-o cauză de forță majoră, posibilitatea de a înlocuit meciurile tur-retur din grupă în turnee, dar și posibilitatea de a ”îngheța” clasamentele grupelor conform meciurilor disputate până la ora unei eventuale întreruperi a competiției.

ALIMENTEAZĂ-ȚI DRAGOSTEA PENTRU VOLEI CU PRODUSELE DE PE DOARVOLEI SHOP Pentru comenzi mai mari de 100 de lei, transportul este gratuit pretutindeni în țară

Cum puteți susține Doarvolei.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMag, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant.

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Cum puteți susține Doarvolei.ro prin donații

Există și posibilitatea de a ajuta acest site prin donații, dacă doriți acest lucru. Vedeți mai jos câteva posibilități. Prima este o donație prin PayPal – este de ajuns să apăsați pe butonul ”Donate” și sunteți redirecționați la pagina respectivă, unde puteți dona 1, 3 sau 5 euro, ori o altă sumă aleasă de voi – iar cea de-a doua este prin platforma Patreon, care este foarte folosită în această perioadă de multe site-uri și care funcționează pe același sistem. Donațiile pot fi singulare (prin PayPal) sau recurente (prin Patreon), adică se repetă în fiecare lună.

Înainte de a vă mulțumi, vreau să vă asigur că viitorul acestui site nu este condiționat de existența sau inexistența donațiilor. Așa că nimeni nu trebuie să se simtă obligat în vreun fel de nimic. Ele pot doar mări numărul de materiale sau de fotografii, căci astfel voi avea fondurile necesare plătirii unor colaboratori, care să suplinească momentele, destul de dese, în care nu pot sta la laptop.

Donație prin PayPal


Donație prin Patreon

Become a Patron!Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns