China a câștigat pentru a cincea oară Cupa Mondială la volei feminin

China a castigat pentru a cincea oara Cupa Mondiala la volei feminin

Naționala Chinei a câștigat pentru a cincea oară Cupa Mondială la volei feminin. 
În ultimele două săptămâni s-a disputat în mai multe orașe din Japonia Cupa Mondială la volei feminin, o competiție cam fără sens, într-un sezon și așa complicat. Este fără sens deoarece această întrecere, disputată din patru în patru ani, avea menirea, în ultimele decenii, să dea numele a două calificate la Jocurile Olimpice din anul următor. Numai că acum sistemul de calificare la JO s-a schimbat, așa că biletele se obțin în turnee de calificare – au fost în august – și turneele continentale. Așa că acum Cupa Mondială 2019 este mai mult o competiție amicală, fără nici o miză în afară de ce financiară.

În aceste condiții, China a terminat câștigătoare, învingând în toate cele 11 meciuri disputate. Sistemul de desfășurare este și el foarte obositor pentru participanți, cu 12 echipe care joacă una împotriva celeilalte de-a lungula 11 etape împărțite de-a lungul a 14 zile.

China și-a trecut în cont al cincilea titlu, după cele din 1981, 1985, 2003 și 2015. Asiaticele au depășit recordul Cubei, câștigătoare a patru trofee (1989, 1991, 1995 și 1999).

Medaliile de argint și de bronz au fost obținute de SUA și Rusia.

De marți, 1 octombrie, tot în Japonia, începe Cupa Mondială la volei masculin. AICI aveți programul partidelor.


Cum puteți susține Doarvolei.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMag, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant .

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Meli Melo, vă rog să folosiți link-ul de AICI


Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns