Cinci voleibalişti din naţionala Cubei, condamnaţi la închisoare pentru viol, în Finlanda

rolando cepeda volei cuba
rolando cepeda volei cuba
Rolando Cepeda va sta cinci ani la inchisoare

Cinci voleibalişti din echipa naţională a Cubei au fost condamnaţi la închisoare în Finlanda pentru un viol comis în luna iulie, la Tampere.

Jucătorii Rolando Cepeda Abreu (27 de ani), Abrahan Alfonso Gavilan (21 de ani), Ricardo Calvo Manzano (19 ani) şi Osmany Uriarte Mestre (21 de ani) au fost condamnaţi la cinci ani de închisoare, iar Luis Sosa Sierra (21 de ani) a primit o pedeapsă cu închisoarea de trei ani şi jumătate. Cepeda era MVP-ul ultimei ediţii a campionatului din Grecia, el fiind legitimat la campioana PAOK Salonic. În plus, era căpitanul naţionalei Cubei.

În afara anilor pe care trebuie să-i petreacă în închisoare, cei cinci trebuie să plătească victimei şi suma de 24.000 de euro.

Un al şaselea voleibalist, Dariel Albo Miranda (24 de ani), a fost achitat.

Incidentul a avut loc în iulie, la un hotel din Tampere, unde locuia echipa naţională a Cubei, care participa acolo la Liga Mondială, o competiţie de pregătire înaintea JO de la Rio. Chiar dacă cei şase jucători reţinuţi au negat acuzaţiile, spunând că femeia agresată a fost de acord cu partidele de sex, presa finlandeză a scris că victima a ţipat şi a opus rezistenţă până când a fost băgată într-o cameră de hotel de câţiva jucători care au cărat-o de mâini şi de păr. După aceea, au vuiolat-o şi chiar au filmat totul. Agresiunea a durat în jur de 90 de minute.

Iniţial, au fost reţinuţi opt sportivi, dar doi au fost puşi ulterior în libertate. Ceilalţi şase, care au negat acuzaţiile, au rămas în custodia poliţiei finlandeze.

Cuba a participat la Jocurile Olimpice de la Rio fără cei şase jucători, dar a pierdut clar toate cele cinci meciuri disputate.

Din cauza acestor fapte, FIVB a suspendat ambele naţionale ale Cubei – masculină şi feminină – din viitoarea ediţie a Ligii Mondiale.

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sa nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doartenis.ro

Lasă un răspuns