Cine este Alexandra Botezat, voleibalista italiană de origine română care va fi adversara celor de la Volei Alba Blaj în finala Cupei CEV

Alexandra Botezat, in atac pentru Busto Arsizio

În încercarea de a cuceri primul trofeu internațional din scurta istorie a clubului din Blaj, ardelencele vor avea de învins o formație obișnuită cu succesul, Busto Arsizio, dar și o jucătoare născută în România, Alexandra Botezat.
Printre jucătoarele de bază cu care echipa italiană Busto Arsizio va veni în România pentru manșa tur a finalei Cupei CEV la volei feminin se numără și o jucătoare de origine română. Născută la Brăila, acum 20 de ani, dar ajunsă în Italia la vârsta de cinci ani, ea a crescut și s-a format în această țară, pentru care a și jucat la toate naționalele de junioare. Cu o înălțime de 1,96 m, ea joacă pe postul de centru, și o face foarte bine, având parte de toată susținerea antrenorului Marco Mantarelli, cel care i-a fost selecționer și la naționala Italiei Under 18, campioană mondială în 2015 cu Alexandra printre jucătoarele exponențiale. Atunci, în Peru, a cucerit titlul de campioană mondială Under 18, după o finală clară, câștigată cu 3-0 în fața SUA. La acel meci, Alexandra și coechipierele sale și-au făcut câte un tatuaj temporar pe care și-au scris ”strigătul de luptă”: ”Noi siamo noi”, adică ”Noi suntem noi”.

Alexandra Botezat, in atac pentru Busto Arsizio
Alexandra Botezat, in atac pentru Busto Arsizio

CITEȘTE ȘI: De la ce oră va avea loc prima manșă a finalei Cupei CEV la volei feminin

Acum, jucătoarea de origine română este pe lista lărgită a naționalei de senioare a Italiei, existând posibilitatea de a o vedea la Campionatul European care va avea loc în vară. Dacă nu, sigur ea va face parte din lotul Italiei la Europeanul din 2021, în care România este co-organizatoare.

La sosirea la Sibiu, orașul gazdă al primei manșe a Cupei CEV, dintre Volei Alba Blaj și Busto Arsizio, Alexandra Botezat a acordat un interviu pentru gsp.roCum puteți susține Doarvolei.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMag, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant .

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Meli Melo, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sa nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doartenis.ro

Lasă un răspuns