CM 2018 (f): S-a stabilit finala. E 100% europeană. Paola Egonu a stabilit un nou record al Mondialelor feminine

Italia s-a calificat pentru a doua oara in finala Campionatului Mondial feminin de volei

S-a stabilit finala Campionatului Mondial feminin de volei 2018: Serbia și Italia se vor lupta pentru titlu. Va fi prima finală 100% europeană din istorie. Ea e programată sâmbătă, de la ora 13.40.
În semifinale, Serbia a învins cu scorul de 3-2 (25-22, 26-28, 25-19, 25-23) Olanda, grație unei fenomenale Tijana Boskovic, autoare a 29 de puncte. Explozia de bucurie a elevelor lui Zoran Terzic (fost antrenor la Metal Galați, Dinamo și CSM Târgoviște) a fost una pe deplin justificată, mai ales că este prima finală mondială pentru Serbia. Cea mai mare performanță până acum fusese bronzul mondial cucerit în 2006.

Italia, campioana mondială din 2002, a avut un meci dramatic contra deținătoarei titlului olimpic, China. Dar când o ai în echipă pe Egonu, autoare a nu mai puțin de 45 de puncte!!!, totul pare mai simplu. Italia a învins China cu 3-2 (25-18, 21-25, 25-16, 29-31, 17-15) și va juca duminică pentru cel mai important trofeu. În setul patru, italiencele au ratat cinci mingi de meci.

Italia s-a calificat pentru a doua oara in finala Campionatului Mondial feminin de volei
Nationala Italiei, dupa calificarea in finala Campionatului Mondial feminin de volei
Paola Egonu a reușit 45 de puncte, un nou record al Mondialelor de volei

Pentru a reveni puțin la performanța extraordinară a lui Egonu, care la vârsta de 19 ani a reușit să stabilească un nou record al punctelor realizate într-un meci, 45, trebuie amintit că vechiul record data din 2006 și fusese stabilit de kazaka Elena Pavlova, în meciul pierdut cu 3-2 de Rusia.

Paola Egonu a stabilit, cu 45 de puncte, un nou record al campionatelor mondial de volei feminine
Italianca Paola Egonu, in actiune. Ea a reusit 45 de puncte contra Chinei, stabilind un nou record al Campionatelor Mondiale feminine de volei

Serbia – Italia e prima finală 100% europeană de la Mondialele de volei. La ce oră se joacă

Serbia – Italia este prima finală 100% europeană din istoria Mondialelor. Au mai fost două cazuri în care primele două locuri au fost ocupate de echipe de pe continentul nostru (URSS și Polonia, la ediția din 1952, din Moscova, și URSS și ROMÂNIA, la ediția din 1956, de la Paris). Numai că atunci Mondialele nu aveau finală, ci erau meciuri într-o grupă finală, pe baza căruia se făcea un clasament.

Finala mare va avea loc sâmbătă, de la ora 13.40, ora României. Tot sâmbătă, dar de la ora 11.20, va avea loc finala mică, între Olanda și China.

SUA a terminat pe locul 5 la Campionatul Mondial feminin de volei 2018

Tot vineri s-a disputat și meciul pentru locul 5 al Campionatului Mondial feminin de volei. SUA, încă deținătoarea titlului mondial, a învins cu scorul de 3-1 Japonia.

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns