CM 2018 (f): Se știu toate cele patru semifinaliste. Marți, după ultima etapă, aflăm și programul semifinalelor

Olanda si bucuria calificarii in semifinalele Campionatului Mondial feminin de volei 2018

Campionatul Mondial feminin de volei 2018 a intrat în linie dreaptă. Luni, cu o zi înaintea terminării grupelor din Final Six, s-au stabilit deja cele patru semifinaliste.
SUA a suferit a doua înfrângere în două zile cu scorul de 3-2. Dacă duminică americancele au fost învinse de China, luni ele au fost întrecute de Olanda, care au avut în Lonneke Sloetjes, autoare a 38 de puncte, cea mai bună jucătoare. Europencele au revenit de la 0-2 la seturi.

În urma celor două eșecuri, SUA, campioana mondială en-titre, a fost eliminată, în semifinale asigurându-și deja locul, grație victoriilor obținute, China și Olanda. Reamintesc că primul criteriu de calificare este dat de numărul victoriilor și abia apoi de cel al punctelor. Dacă nu exista acest criteriu, atunci americancele mai aveau o șansă de calificare, dacă meciul de miercuri, dintre China și Olanda se termina 3-0 pentru una dintre ele. Așa, cele două formații vor juca doar pentru stabilirea locului din clasamentul grupei. Meciul va avea loc la ora 13.20.
În Grupa G, echipa gazdă, Japonia, a fost învinsă luni cu scorul de 3-2 de Italia, care-și păstrează astfel invincibilitatea la acest Mondial. Din păcate pentru nipone, ele pierduseră și duminică, scor 3-0, în fața Serbiei, așa că vor pleca fiecare pe la casa ei, fiind eliminate. În semifinale sunt calificate matematic Serbia și Italia.

Cele două echipe vor juca marți, la ora 10.10, pentru stabilirea ordinii din clasament. După terminarea celor două meciuri programate mâine, vom afla și cele două semifinale, care se vor juca în ”cruce”.

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sa nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doartenis.ro

Lasă un răspuns