CM 2018 (m): Brazilia, revenire extraordinară în fața Rusiei, Italia a fost învinsă clar de Serbia. Joi avem alte meciuri tari

William, ridicătorul Braziliei, a fost omul meciului cu Rusia de la Campionatul Mondial

Prima zi a turneului Final Six din cadrul Campionatului Mondial masculin de volei 2018 a avut două meciuri senzaționale, iar joi se anunță o nouă zi specială, în care am putea afla numele unei echipe eliminate.
Primul meci al zilei de miercuri a fost un adevărat thriller. Rusia, considerată înaintea competiției marea favorită la titlu, a început în forță și a condus cu scorul de 2-0. Apoi, antrenorul brazilienilor, Renan Dal Zotto, a făcut o mișcare de care se va aminti toată cariera lui: l-a introdus pe ridicătorul de rezervă William în locul lui Bruno, considerat unul dintre cei mai valoroși jucători din lume. Iar cel mai experiementat jucător al sud-americanilor, ajuns la 39 de ani și aflat la primul Mondial din carieră, a reușit  să întoarcă fața jocului, Brazilia câștigând cu 3-2 și privind acum cu încredere spre calificarea în semifinale. Ei sunt obișnuiți ai acestei faze, la ultimele patru ediții disputând finala de fiecare dată. ”A fost un vis să joc la un Campionat Mondial, iar să mi-l ating la 39 de ani, dar și să contribui la victoria contra Rusiei, e mai mult decât mi-aș fi putut dori. Sunt mândru că fac parte din acest grup și că am demonstrat de ce este atât de important să fim un grup unit”, a declarat William după meciul câștigat contra Rusiei.

Brazilia a continuat astfel seria victoriilor obținute în fața Rusiei la turneele finale ale Campionatelor Mondiale, ajungând la a cincea victorie consecutivă în fața europenilor. Seria a început în 1994, după o serie de 7 succese la rând ale rușilor.

William, ridicătorul Braziliei, a fost omul meciului cu Rusia de la Campionatul Mondial
William a fost decisiv pentru Brazilia în victoria dramatică obținută în fața Rusiei
În celălalt meci sârbii au făcut o demonstrație de forță în fața gazdelor, Italia. Vecinii noștri s-au impus cu 3-0 mai clar decât ar fi putut anticipa cineva, aruncând un și mai mare semn de întrebare asupra prestației lamentabile de duminică, împotriva Poloniei, când aceiași jucători păreau niște începători. Serbia a strălucit la toate capitolele, dar ceea ce a atras atenția în mod deosebit au fost cei 10 ași reușiți de jucătorii ei.

Joi avem două meciuri care pot fi decisive pentru unele echipe. În Grupa I, de la ora 18.00, Rusia își va juca ultima șansă de a rămâne la acest Mondial, contra singurei echipe neînvinse la competiție, SUA. O înfrângere ar însemna eliminarea ex-sovieticilor din competiție.

De la ora 21.30, Serbia va juca împotriva Poloniei pentru a doua oară în patru zile. Învinși cu 3-0 duminică, sârbii vin după victoria clară cu Italia, de miercuri, succes care i-a transformat în favoriți la calificare. De altfel pentru a fi siguri de locul lor în semifinale, ei au nevoie de un singur set câștigat în fața polonezilor, diseară. Pentru ei, ar fi a cincea calificare în semifinale din ultimele 6 ediții, singura dată când nu au ajuns între ultimele 4 fiind în 2014.
Programul Final Six de la CM 2018 (m)

Miercuri, 26 septembrie

Brazilia – Rusia 3-2 (20-25, 21-25, 25-22, 25-23, 15-12)

Italia – Serbia 0-3 (15-25, 20-25, 18-25)

Joi, 27 septembrie

18.00 SUA – Rusia

21.30 Polonia – Serbia

Vineri, 28 septembrie

18.00 Brazilia – SUA

22.15 Italia – Polonia
Clasament Grupa I

1. Brazilia 1 v 3-2 2 p

2. Rusia 0 v 2-3 1 p

3. SUA 0 v 0-0 0 p

Clasament Grupa J

1. Serbia 1 v 3-0 3 p

2. Italia 0 v 0-3 0 p

3. Polonia 0 v 0-0 0 p

Notă: Primele două se califică în semifinale
Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

2 thoughts on “CM 2018 (m): Brazilia, revenire extraordinară în fața Rusiei, Italia a fost învinsă clar de Serbia. Joi avem alte meciuri tari

  1. Multumim ! Ca ai ramas singurul ziarist care mai scri despre un sport adevarat pe care romanii aproape ca l au uitat !
    Felicitari ! Daca ma stii si pe ce se televizeaza ar fi extraordinar !

Lasă un răspuns