CM 2018 (m): Miercuri încep meciurile din Final Six. Programul complet al fazei a treia

Naționala Rusiei e marea favorită a acestui Campionat Mondial de volei 2018

Campionatul Mondial masculin de volei se reia miercuri cu meciurile primei etape din Final Six.
Cele șase echipe calificate în Final Six au fost împărțite în două grupe. Toate meciurile se dispută la Torino, câte o partidă din fiecare serie pe zi. Întâlnirile se vor încheia vineri, atunci când se vor ști și semifinalistele. Semifinalele vor avea loc sâmbătă, iar cele două finale duminică. Formațiile clasate pe ultimul loc în fiecare serie vor lua avionul spre casă.

Miercuri vom avea două meciuri foarte interesante. Ziua va fi deschisă, de la ora 18.00, de un meci care ar putea fi oricând o finală: Brazilia – Rusia, campioana olimpică vs campioana europeană. De altfel, în 1982 și 2002 chiar a fost finala Mondialului, prima dată impunându-se URSS, iar a doua oară sud-americanii.

De-a lungul timpului, cele două formații s-au întâlnit de 11 ori, scorul fiind de 7-4 pentru Rusia, care a preluat și palmaresul URSS. Numai că în ultimele patru meciuri de la Mondiale, victoria a revenit mereu brazilienilor, ultima oară la ediția precedentă, în aceeași fază, când sud-americanii s-au impus cu 3-0. Atunci, ei au ajuns în finală, iar rușii au ratat semifinalele. Rusia are totuși avantajul moral al victoriei din vară, când au învins cu 3-0 în semifinalele VNL, competiție pe care aveau să o câștige la Lille.
De la ora 22.15 sala din Torino, acolo unde deja nu mai sunt bilete disponibile, va ”lua foc”, deoarece pe teren vor intra reprezentanții gazdelor, italienii. Adversarii lor vor fi sârbii, care trebuie să ștergă cumva imaginea de non-combat pe care au afișat-o în meciul cu Polonia, de duminică. Pentru Italia, Serbia este un fel de sperietoare, vecinii noștri câștigând cinci din cele 6 meciuri disputate la Mondiale contra peninsularilor. Singura victorie a italienilor a venit în finala Mondialelor din 1998, când Italia a cucerit al treilea și ultimul său titlu de campioană. În rest, am avut doar victorii ale sârbilor, în 2010 chiar în finala mică.Programul Final Six de la CM 2018 (m)

Miercuri, 26 septembrie

18.00 Brazilia – Rusia

22.15 Italia – Serbia

Joi, 27 septembrie

18.00 SUA – Rusia

21.30 Polonia – Serbia

Vineri, 28 septembrie

18.00 Brazilia – SUA

22.15 Italia – Polonia

Grupa J

Brazilia

SUA

Rusia

Grupa I

Italia

Serbia

Polonia

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns