CM 2018 (m): Patru jucători care vor evolua în Divizia A1 sunt calificați în faza a doua a Mondialului

Michael Parkinson olanda volei steaua

Campionatul Mondial masculin de volei se reia vineri cu primele meciuri ale fazei secunde. Printre jucătorii care se vor afla pe teren se află și patru voleibaliști pe care din luna octombrie îi vom vedea în Divizia A1.
Naționala Serbiei are în acest moment ambii jucători care evoluează pe postul de libero legitimați în România. Nikola Rosic a semnat cu CSM București, iar Neven Majstorovic va juca din următorul sezon la SCM Craiova. Ambii au ștate vechi în campionatul nostru.

Până vor reveni în România, ei au meciuri grele de disputat. În Grupa H, Serbia se va lupta cu Polonia, Franța și Argentina.

CITEȘTE ȘI: Programul meciurilor din faza a doua a Campionatului Mondial, care încep vineri
În Grupa E îl avem pe proaspătul stelist, olandezul Michael Parkinson. El a fost unul dintre jucătorii cheie ai victoriilor cu Brazilia și Franța, din grupă, iar acum, alături de colegii săi din naționala Olandei, are de disputat trei meciuri ca niște finale. Adversare le vor fi Rusia, Italia și Finlanda.

Michael Parkinson olanda volei steaua
Centrul Michael Parkinson a fost unul dintre cei mai valorosi jucatori ai Olandei la acest Campionat Mondial

În Grupa G are și Volei Municipal Zalău un reprezentant, pe Miroslav Gradinarov. Acesta joacă pe postul de universal și a făcut 12 puncte în prima fază, dar chiar și așa, e de urmărit ce vor face bulgarii la Sofia, în fața SUA, Iranului și Canadei.

În afara celor patru, în faza a doua vor mai evolua doi ridicători care au jucat în ultimul sezon în Divizia A1. E vorba de fodstul stelist Ivan Kostic, care acum a plecat la Vojvodina, și de bulgarul Dobromir Dimitrov, care în sezonul trecut a jucat la Volei Municipal Zalău. Este adevărat că pe site-ul oficial al Mondialului el apare tot la echipa noastră, dar el s-a despărțit de ardeleni în iunie. De altfel, și Parkinson figurează la Nantes, nu la Steaua, pe același site oficial.

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns