CM 2018 (m): Se știu trei semifinaliste. A patra se decide vineri, după Italia – Polonia. Condițiile ca italienii să meargă mai departe

Echipa de volei a SUA e neinvinsa la Mondialul de volei

Se știu deja trei semifinaliste ale Campionatului Mondial masculin de volei. A patra se decide azi, vineri, după meciul dintre Italia și Polonia. O partidă care se anunță foarte interesantă, pentru că ambele formații au șanse de calificare în penultimul act.
Joi am avut parte de eliminarea Rusiei, echipă considerată marea favorită a competiției înaintea startului. Americanii au obținut a noua victorie consecutivă la acest Campionat Mondial, rămânând singura echipă neînvinsă din turneul final. Victoria cu 3-0 obținută în faza rușilor a însemnat nu doar trimiterea lui Muserskyi și a colegilor săi acasă, dar și asigurarea calificării în semifinale pentru americani și brazilieni. Totuși, Rusia trebuie să fie supărată nu neapărat pentru eșecul în fața formației SUA, care oricum se impusese și în grupele inițiale, ci mai ales pentru ratarea printre degete a victoriei cu Braziliei, în fața căreia a avut 2-0 la seturi, dar a pierdut cu 3-2.

Echipa de volei a SUA e neinvinsa la Mondialul de volei
Nationala SUA este neinvinsa dupa 9 meciuri disputate la Campionatul Mondial

În celălalt meci al zilei de joi, Polonia a învins cu scorul de 3-0 Serbia. A fost același scor ca duminică, în faza a doua, când polonezii și-au asigurat calificarea în faza a treia, dar jocul sârbilor a fost cu totul diferit. Nu s-au predat, ca duminică, așa că a ieșit un meci foarte frumos, câștigat la limită în fiecare set de către campionii mondiali. Deși învinși, sârbii au plecat fericiți spre hotel, căci ei și-au asigurat calificarea indiferent de rezultatul meciului de vineri, dintre Italia și Polonia, datorită raportului punctelor.
Vineri vom avea două meciuri foarte interesante la Torino, chiar dacă doar unul dintre ele e decisiv în stabilirea unei calificate. De la ora 18.00, Brazilia și SUA vor juca pentru onoare și pentru ocuparea primului loc în grupă. Americanii, care conduc cu 5-2 în meciurile directe cu brazilienii la Mondialie, au ca obiectiv și păstrarea invincibilității la acest turneu final.

De la ora 22.15, Pala Alpitour din Torino se va transforma într-un adevărat vulcan. Italia e obligată să câștige cu 3-0 în fața Poloniei pentru a spera la calificarea în semifinale. Pentru a și ajunge acolo, ca și cum condiția victoriei la zero nu era destul, peninsularii trebuie să câștige la o diferență minimă de 15 puncte. Adică să nu le permită polonezilor să facă mai mult de 60 de puncte în cele trei seturi! Polonia, care a fost prezentă în semifinale de alte două ori, în 2006 și 2014, poate bifa a treia calificare în penultimul act dacă va obține un set, sau dacă va pierde la în trei seturi, dar cu o diferență totală de maximum 14 puncte.Programul Final Six de la CM 2018 (m)

Miercuri, 26 septembrie

Brazilia – Rusia 3-2 (20-25, 21-25, 25-22, 25-23, 15-12)

Italia – Serbia 0-3 (15-25, 20-25, 18-25)

Joi, 27 septembrie

SUA – Rusia 3-0 (25-22, 25-23, 25-23)

Polonia – Serbia 3-0 (28-26, 28-26, 25-22)

Vineri, 28 septembrie

18.00 Brazilia – SUA

22.15 Italia – Polonia
Clasament Grupa I

1. SUA 1 v 3-0 3 p

2. Brazilia 1 v 3-2 2 p

3. Rusia 0 v 2-6 1 p

Clasament Grupa J

1. Polonia 1 v 3-0 3 p

2. Serbia 1 v 3-3 3 p

3. Italia 0 v 0-3 0 p

Notă: Primele două se califică în semifinale
Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns