Componentele echipei CSM București, câștigătoare ale Cupei Challenge 2016, vor fi cetățeni de onoare ai Bucureștiului și vor primi câte 5.000 de lei

csm bucuresti cupa challenge volei
csm bucuresti cupa challenge volei
CSM Bucuresti a castigat trofeul Challenge Cup in 2016

Chiar dacă mai târziu, e frumos să vezi că performanțele sunt recompensate în România. De data aceasta în București, iar printre premianți se numără și reprezentanți ai voleiului.

Cu o întârziere de câteva luni bune, Consiliul General al Municipiului București a decis ca jucătoarele și antrenorii echipei feminine de volei CSM București, câștigători ai Cupei Challenge în primăvară, să primească titlul de cetățeni de onoare ai Capitalei și o primă de câte 5.000 de lei. De aceleași onoruri se vor bucura și componentele echipei feminine de handbal a CSM București, câștigătoare ale Ligii Campionilor, dar și cele patru componente ale echipei de spadă campioană olimpică la Rio acum două săptămâni.

Totul va avea loc în cadrul unei așa numite ”Gale a Sportivilor”, acolo unde se vor înmâna și cecurile fetelor care au scris performanță și antrenorilor lor. Deocamdată nu a fost anunțată și data organizării acestei gale, dar cu siguranță va fi în acest an.

AICI puteți revedea componența echipei CSM București care a cucerit în premieră pentru voleiul feminin românesc un trofeu continental.

Revenind puțin la formația feminină de volei CSM București, sper că după ce va începe campionatul se va mândri ceva mai mult cu trofeul câștigat în Cupa Challenge. El a fost cucerit pe finalul ediției trecute de campionat și am înțeles că nu a putut fi expus la sală, că nu mai erau meciuri. Din ce știam, a fost expus în holul Primăriei Generale – nu am habar dacă mai e sau nu acolo – însă a-l pune acolo e ca și cum l-ai ține încuiat în debara, căci nu știu câți dintre bucureșteni au călcat măcar o dată în viață în Primăria Generală. Frumos ar fi ca măcar o săptămână trofeul să fie expus dacă nu la sală măcar la mall-ul care găzduiește sala, pentru ca fanii sportului să poată să îl vadă, să-și facă poze cu el și tot tacâmul… Dacă s-a întâmplat deja lucrul ăsta și eu am vorbit prostii aici, îmi cer scuze de pe acum, singura mea intenție era ca bucureștenii să înțeleagă că în Capitală există și volei, nu doar fotbal, handbal sau baschet. Iar Cupa Challenge e instrumentul perfect de propagandă.

UPDATE: Andi Voinea, care lucrează la CSM București, mi-a scris pe pagina de Facebook că trofeul, citez, ”A stat toata vara la Elite. A stat mai bine de trei luni. Acum este in vitrina clubului”.

În primul rând mulțumesc pentru lămuriri. Însă se vede că trăim în România și nu știm să ne mândrim cu succesele noastre. Cred că era mai bine să stea la Primărie… Vă imaginați ce ”puhoi” de lume a trecut prin sala Elite în vara asta, mai ales că a fost pauză competițională și, în plus, nimeni nu a anunțat pe Facebook sau pe site-ul clubului că ar fi acolo expus trofeul? Acum, cupa s-ar afla la sediul clubului. Dacă nu știți unde e – probabil că nimeni nu știe, în afară de cei care lucrează acolo – vă spun eu: conform datelor de contact de pe site, acesta se află pe Calea Victoriei nr 126, etaj 2. Chiar e vizibil…

Scoateți trofeul la lumină, oameni buni, măcar în săptămânile premergătoare începerii campionatului. Profitați de faptul că aveți sala la mall, profitați că îl puteți expune acolo pentru o perioadă, profitați că puteți atrage copiii la volei cu ceva palpabil… Vitrina clubului, aflată la etajul 2 al unui imobil din Calea Victoriei, îl poate găzdui și ceva mai încolo, când se va mai așterne praful peste o performanță unică.

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sa nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doartenis.ro

Lasă un răspuns