Cubanezul Yoandy Leal, la prima competiție în tricoul naționalei Brazilei

leal se afla la prima actiune cu nationala Braziliei

Naționala Braziliei a început ediția 2019 a VNL cu o surpriză pentru fani: aceasta e prima competiție în care în lotul campioanei olimpice se află cubanezul Yoandy Leal, unul dintre cei mai valoroși jucători din lume în acest moment.
Apariția lui Leal în tricoul brazilian este un vis mai vechi al sud-americanilor. Devenit cetățean al acestei țări în 2015, Leal a fost dorit de brazilieni în echopa pentru Jocurile Olimpice din 2016, antrenorul de atunci, Bruno Rezende, insistând foarte mult pentru grăbirea formalităților. Iată că visul s-a transformat în realitate acum, Leal fiind prezent alături de noii săi coechipieri în Polonia, la Katowice. În condițiile în care Douglas și Lucarelli (care și-a făcut reapariția în națională după un an de pauză cauzat de o accidentare) au jucat foarte bine în victoria cu 3-0 obținută în fața SUA, debutul lui Leal a fost amânat probabil pentru sâmbătă, când naționala ”cariocas” va juca împotriva Australiei, de la ora 15.00, ora României.

Leal a fost vicecampion mondial cu Cuba în 2010

Născut la Havana, în Cuba, la 31 august 1988, Leal a jucat pentru naționala țării natale în perioada 2007 – 2010. Chiar dacă în 2010 a devenit vicecampion mondial, el a decis să părăsească această țară și să se mute în Brazilia.

A fost atât de hotărât să facă asta, încât și-a asumat chiar acea perioadă de doi ani de inactivitate impusă de regulament. A revenit parcă mai puternic în 2012, la Sada Cruzeiro, acolo unde până în 2018 a cucerit tot ce se putea obține. Cele mai importante trofee sunt, desigur, cele trei titluri de campion mondial al cluburilor (2013, 2015 și 2016), fiind desemnat MVP-ul competiției în 2015 și cel mai bun secund în 2013, 2016 și 2017.

A fost, de asemenea, de patru ori campion al Americii de Sud la nivel de cluburi (2014, 2016-2018), jucând finala în 2015. A fost MVP și aici în 2016 și 2017 și declarat cel mai bun secund în 2014, 2015, 2017 și 2018.

Pe plan intern a cucerit de patru ori titlul în Superligă (2016/17, 2015/16, 2014/15, 2013/14), fiind finalist în 2012/13. Evident că și acolo a fost desemnat aproape în fiecare an cel mai bun atacant. Cele trei Cupe ale Braziliei (2014, 2016 și 2018) și șase titluri ale Campionatului Mineiro (2012 – 2017) par deja logice la asemenea palmares.

Ca și cum nu era de ajuns, anul trecut a venit la Lube Civitanova, cu care a cucerit ”doar” titlul de campion al Italiei și, mai mult decât atât, Liga Campionilor.Cum puteți susține Doarvolei.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMag, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant .

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Meli Melo, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns