Cum se joacă volei în pandemie: măști, scaune cu separatoare în loc de bănci, dezinfectanți și fluier electronic

Reluate sub forma turneelor finale de 4, campionatele de volei ale Thailandei ne-au arătat cum se dispută meciurile în pandemie. Probabil că nu toate măsurile vor fi copiate și în campionatele din Europa, dar e nteresant să le vedem pe cele aplicate în campionatul din țara asiatică.
Disputate în aceeași sală, meciurile celor două turnee Final 4, atât la masculin, cât și la feminin, s-au jucat în condiții speciale de siguranță pentru a preveni infectarea cu coronavirus.

Băncile de rezervă au fost înlocuite cu scaune separate prin plastic
Băncile de rezervă au fost înlocuite cu scaune separate prin plastic

Astfel, pe teren atât antrenorii cât și ceilalți membri ai staff-ului au purtat măști sau viziere. Jucătorii și jucătoarele aflate pe băncile de rezervă stăteau, de fapt, pe scaune individuale care erau separate prin folii de plastic.

Antrenorii au purtat viziere
Antrenorii au purtat viziere

La prezentarea echipelor de start, titularele, după ce au bătut palma cu coechipierele, au fost dezinfectate pe mâini de un antrenor secund chiar înainte de a intra pe teren.

La intrarea pe teren, jucătoarele au fost dezinfectate pe mâini de antrenorii secunzi
La intrarea pe teren, jucătoarele au fost dezinfectate pe mâini de antrenorii secunzi
Arbitrii au purtat toți măști. Pentru că nu puteau să facă gaură în mască pentru a băga fluierul în gură, oficialii meciului au utilizat fluiere electronice.

Arbitrii din Thailanda au purtat măști
Arbitrii din Thailanda au purtat măști
arbitra de scaun a folosit fluierul electronic pentru a nu da masca jos
arbitra de scaun a folosit fluierul electronic pentru a nu da masca jos

Copiii de mingi au purtat viziere și mănuși, iar obișnuitul gest de ștergere a mingilor atunci când acestea ajungeau la ei a fost însoțit și de câte o sesiune de dezinfectare. De asemenea, când ștergeau petele de transpirație de pe podea, ei foloseau și alcool pentru a dezinfecta locul.

Cadoul ideal pentru practicanții voleiului de toate vârstele este la un click distanță. Îl găsiți pe site-ul Doavolei Shop, de unde puteți comanda fel de fel de produse personalizate pasiunii voastre. Mai jos vedeți Brățara Charm ”Love Volleyball”, care este disponibilă în mai multe culori. La comenzi de minimum 100 de lei, transportul este gratuit pretutindeni în țară.

Cum puteți susține Doarvolei.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMag, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant.

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Cum puteți susține Doarvolei.ro prin donații

Există și posibilitatea de a ajuta la dezvoltarea acestui site prin donații, dacă doriți acest lucru. Vedeți mai jos câteva posibilități. Prima este o donație prin PayPal – este de ajuns să apăsați pe butonul ”Donate” și sunteți redirecționați la pagina respectivă, unde puteți dona 1, 3 sau 5 euro, ori o altă sumă aleasă de voi – iar cea de-a doua este prin platforma Patreon, care este foarte folosită în această perioadă de multe site-uri și care funcționează pe același sistem. Donațiile pot fi singulare (prin PayPal) sau recurente (prin Patreon), adică se repetă în fiecare lună, putând fi oprite oricând doriți, desigur. Vă mulțumesc.

Donație prin PayPal


Donație prin Patreon

Become a Patron!Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns