Cupa Challenge (f): CSM București joacă miercuri pentru istorie

roxana bacsis georgiana fales volei
roxana bacsis georgiana fales volei
Georgiana Fales si Roxana Bacsis se bucura dupa calificarea in finala Cupei Challenge

Zilele au zburat parcă și iată-ne ajunși miercuri, în ziua meciului dintre CSM București și Trabzon Idman Ocagi, turul finalei Cupei Challenge la volei feminin.

Nu mai repet că e prima finală de cupă europeană disputată de vreo echipă feminină românească sau că probabil că nimeni nu se gândea că formația noastră va ajunge în ultimul act. Dar îmi place mult să o spun, pentru că e realitatea și subliniază performanța extraordinară pe care au realizat-o ”tigroaicele”, cum sunt poreclite voleibalistele noastre. Chiar dacă e vorba de a treia cupă ca valoare în Europa, au mai existat și în alți ani astfel de competiții, sub alte denumiri, dar nici o echipă din România nu a mai ajuns atât de departe.

Ieri a avut loc și o conferință de presă, dar eu am decis să dau azi declarațiile pentru că oricum, din păcate, nu au fost scoase la vânzare bilete, iar a face tam-tam despre un meci la care nu pot asista decât o mână de oameni, și aceia intrați pe bază de invitații sau bilete cu valoare zero, e puțin absurd și nu ajută pe nimeni. Din păcate, motivele pentru care meciul se va disputa cu doar o mână de spectatori sunt obiective și chiar gazdele nu au nici o vină. Pentru că sunt martor că și-au dorit că joace în sala Dinamo, numai că nimeni de acolo nu și-a asumat răspunderea, conform legii, pentru a se folosi sala care e închisă parțial de ISU. Așa că nu au avut încotro – sala Polivalentă e ocupată de meciul de handbal din Liga Campionilor, de joi – și, după nopți nedormite, oficialii CSM-ului au reușit să convingă CEV să le dea voie să joace în propria sală, la Elite&Sport Performance. Acolo unde nu intră, cu tot cu oamenii din picioare, doar vreo 500 de spectatori. Așa că ideea conducerii formației noastre, de a acorda doar invitații și bilete cu valoare zero lei apropiaților echipei și jucătorilor de la centrul de copii și juniori este justificată, după părerea mea.

Noi, ceilalți, putem vedea meciul la DigiSport, de la ora 18.00, și sunt sigur că energiile pozitive pe care le vom transmite vor fi de mare ajutor fetelor noastre.

Înaintea meciului, în tabăra noastră atmosfera era e optimism-realist. Antrenorul formației noastre, italianul  Francois Salvagni a declarat: ”Ținta noastră nu este să jucăm finala, ci să o câștigăm. Va fi foarte greu, pentru că Trabzon este o echipă puternică care a făcut un sezon foarte bun în Challenge Cup. Au jucătoare puternice în atac, pe mingi înalte. Cu Jelena Blagojevic am lucrat două sezoane și pot spune că este o voleibalistă extraordinară. Nu trebuie să ne gândim că Trabzon este pe locul 10 în campionatul Turciei, pentru că partidele din cupele europene sunt cu totul altceva”.

Georgiana Faleș, una dintre cele mai valoroase jucătoare ale echipei, a spus înaintea meciului: ”Ne dorim să dăm ceea ce avem mai bun în noi să câștigăm acest trofeu pentru a scrie istorie pentru România. Am ajuns în finală, este o performanță extraordinară, dar vrem să câștigăm trofeul”.

Multă baftă, fetelor!

Returul va avea loc duminică și va fi, de asemenea, transmis în direct la DigiSport.

 


Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns