Cupa Challenge (m): Steaua a fost învinsă acasă de Benfica Lisabona, în turul optimilor

steaua volei cupa challenge

Benfica Lisabona nu este deloc o echipă pe placul formaţiilor româneşti. După ce a eliminat pe Volei Municipal Zalău, în primul tur, acum portughezii au învins şi pe Steaua, în manşa tur a optimilor de finală ale Cupei Challenge la volei masculin.
Steaua a început bine meciul cu Benfica, reuşind să câştige primul set, 25-21, în meciul disputat în sala Regimentului de Gardă „Mihai Viteazul” din Bucureşti. Campioana Portugaliei a revenit în joc şi şi-a adjudecat următoarele două seturi, la 16 şi 17. Setul patru a fost adjudecat de Steaua, la 20, iar speranţele au renăscut, pentru că în setul decisiv orice era posibil. Din păcate, oaspeţii au fost mai decişi, astfel că s-au impus cu 3-2.

Scor final Steaua – Benfica 2-3 (25-21, 16-25, 17-25, 25-20, 11-15), iar şansele de calificare în sferturi ale bucureştenilor încă există, dar sunt mici. Steliştii au două posibilităţi: dacă în returul programat pe 31 ianuarie, la Lisabona, vor câştiga cu 3-0 sau 3-1, se vor califica direct în sferturi. Dacă vor câştiga cu 3-2, atunci, pentru a se califica, trebuie să câştige şi „setul de aur”. Înfrângerea cu orice scor echivalează cu eliminarea.

În Cupa Challenge la volei masculin au mai jucat, din România, Tricolorul Ploieşti şi Volei Municopal Zalău, ambele fiind eliminate în primul tur.

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns