Cupa Challenge (m+f): Cele 5 echipe româneşti şi-au aflat adversarele

tricolorul ploiesti volei
tricolorul ploiesti volei
Tricolorul Ploiesti va juca în Cupa Challenge

A avut loc şi tragerea la sorţi a meciurilor din Cupa Challenge la volei masculin şi feminin. România are cinci echipe înscrise în această competiţie, două la feminin şi restul la masculin.

În Cupa Challenge la feminin, ambele noastre reperzentante vor juca direct în 16-imi. Ştiinţa Bacău a căzut cu o adversară de top, Azerrail Baku, din Azerbaidjan, prima manşă având loc la Bacău. CSM Târgovişte a picat cu o echipă ce pare mai accesibilă, Levski Sofia, prima manşă având loc în deplasare. Turul 16-imilor este programat în 12-14 decembrie, iar returul în 9-11 ianuarie.

În Cupa Challenge la volei masculin avem trei echipe: Tricolorul Ploieşti, Volei Municipal Zalău şi Steaua. Primele două intră în cursă în turul secund, iar cea de-a treia direct în 16-imi.

Înainte de a vă spune cu cine au picat, nu pot să nu scot în evidenţă modul în care zălăuanii au vrut să-şi prostească fanii. În loc să recunoască faptul că nu au bani să participe în Liga Campionilor – nu era nimic de condamnat – conducătorii echipei din Zalău au dat un comunicat penibil în care practic dădeau vina pe CEV că nu le permite să joace în Ligă deoarece sala nu e omologată pentru această competiţie.

Pentru că e păcat să nu rămână pentru posteritate, iată comunicatul postat pe site-ul clubului de zălăuani şi semnat de preşedintele Vasile Cota. Este luat cu copy/ paste de pe site:

„Deoarece municipiul Zalau nu dispune de o sala de joc cu minim 2000 locuri, oficialii coordonatori ai CEV au comunicat clubului ca nu va putea evolua in Champions League in sezonul 2017-2018, decat in conditiile in care sala de desfasurare a meciurilor ar asigura un numar minim de 2000 locuri pentru jocurile din tururile  preliminare si minim 3000 locuri pentru jocurile din grupe.

Printr-un comunicat remis ACS Volei Municipal Zalau de catre ”Confederations Europeenne de Volleyball”,  am fost informati asupra refuzului de a accepta sala din municipiul Zalau pentru jocurile din Champions League.

In aceste conditii, cu sprijinul Federatiei Romane de Volei, ACS Volei Municipal Zalau a fost acceptata pentru a concura in Challenge Cup in sezonul 2017-2018, cu posibilitatea de a desfasura meciurile in Zalau, in fata propriilor suporteri.

Asteptam suporterii echipei, intr-un numar cat mai mare, sa participe alaturi de echipa intr-o competitie europeana de calitate, la Sala Sporturilor din Zalau.”

Adică practic le-a fost făcut şi un bine fanilor că pot vedea echipa la lucru în Europa în propria sală…
CITEŞTE ŞI: Adversarele echipelor noastre în Cupa CEV

Pentru a încheia acest subiect trist pentru întreg voleiul românesc, dar mai ales pentru antrenorii, jucătorii şi fanii echipei din Zalău, trebuie spus că nici campioana fetelor, Alba Blaj, nu are sala omologată, dar totuşi joacă în Liga Campionilor, la Sibiu (acum fetele noastre sunt direct acceptate în grupele celei mai importante competiţii. Fanii echipei sunt transportaţi gratis la Sibiu, oraş aflat la 62 de kilometri depărtare, cu autocare puse la dispoziţie de club. Evident că modelul ar fi putut fi preluat şi de Volei Municipal Zalău, dacă ar fi dorit cu adevărat să joace în Liga Campionilor, căci Clujul este la doar 84 de kilometri…

Pentru a reveni la scopul acestui material, trebuie spus că în turul secund al Cupei Challenge, Tricolorul Ploieşti va juca împotriva formaţiei elveţiene Lausanne UC, primul meci în deplasare. Volei Municipal Zalău va evolua contra formaţiei portugheze Sporting Lisabona, prima manşă fiind programată, de asemenea, în deplasare. În această fază turul e programat în 21-23 noiembrie, iar returul în 28-30 noiembrie.

Direct calificată în 16-imi, Steaua va evolua în deplasare în primul tur, contra formaţiei slovace KDS Kosice. Turul e programat în 5-7 decembrie, iar returul în 19-21 decembrie.

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sa nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doartenis.ro

2 thoughts on “Cupa Challenge (m+f): Cele 5 echipe româneşti şi-au aflat adversarele

  1. Exista doua posibilitati: ori ati ratat deplasarea gratuita ori toata lumea – presa, club, alti suporteri cu care am vorbit – minteau cand spuneau ca inscrierile pentru deplasarea gratuita se faceau la Registratura Primariei Blaj pana la anumite date, in functie de ziua meciului. Pare o conspiratie acolo, ca altfel nu imi explic cum de s-a nascut povestea asta. Iata ce scria presa locala in preajma meciurilor din trecuta editie a Ligii Campionilor. Curios, nimeni nu a comentat ca nu ar fi fost adevarata informatia… Nici anonim ca dumneavoastra, nici cu numele lui…

   http://ziarulunirea.ro/saptamana-viitoare-la-sibiu-in-champions-league-volei-alba-blaj-dinamo-krasnodar-deplasare-gratuita-pentru-suporterii-din-mica-roma-403139/

   http://alba-sport.ro/2017/01/09/maine-la-sibiu-volei-alba-blaj-dinamo-krasnodar-liga-campionilor-la-volei-feminin-deplasare-gratuita-pentru-suporteri-vezi-aici-pana-cand-te-mai-poti-inscrie/

   http://alba-sport.ro/2017/02/21/penultima-runda-grupei-b-din-liga-campionilor-la-volei-feminin-dinamo-krasnodar-volei-alba-blaj-0-3-vezi-aici-echipele-deplasare-gratuita-pentru-suporteri-la-ultimul-meci-cu-dinamo-m/

Lasă un răspuns