Cupa Mondială volei masculin: Italia a salvat o minge de meci și a învins Argentina – FOTO și VIDEO

italia argentina cupa mondiala volei
italia argentina cupa mondiala volei
Bucuria italienilor dupa victoria cu Argentina

Ziua de marți, penultima din cadrul Cupei Mondiale de volei masculin, a început cu un adevărat thriller. Italia a salvat o minge de meci și a învins în setul decisiv Argentina, rămânând în cărțile calificării pentru Jocurile Olimpice.

Italia și Argentina au deschis cu un meci de mare clasă penultima zi a Cupei Mondiale de volei masculin. La capătul unei partide care a durat două ore și 19 de minute, în care echipele au trecut pe rând la conducere, Italia a învins cu scorul de 3-2 (22-25, 25-20, 25-21, 20-25, 16-14) pe Argentina și are acum 9 victorii din 10 meciuri disputate la această Cupă Mondială. Cel mai eficace jucător al italienilor a fost Juantorena, cu 26 de puncte, dar imediat după el a fost Ivan Zaytsev, cu 25.

Punctul victoriei a fost adus – ca o dovadă parcă a faptului că cei care au încredere în tineri pot face lucruri mărețe în sport – de ridicătorul Simone Giannelli, cu un blocaj. Acesta este, la 19 ani, mezinul italienilor, dar nu doar că e titular, ci este printre cei mai buni, dacă nu cel mai valoros coordonator al acestei Cupe Mondiale.

Argentinienii, care au avut o minge de meci în tie-break, conducând cu 14-13 după un atac al celui mai bun om al lor, Sole, au rămas cu satisfacția de a fi fost aproape de o mare performanță. Cu această înfrângere, ei au pierdut orice șansă de ocupare a unuia dintre primele două locuri și implicit de calificare la Jocurile Olimpice prin acest turneu. Vor mai avea câteva șanse în lunile ce vor veni.

CITEȘTE ȘI:   Divizia A1 (m) - Explorări Baia Mare a câştigat derby-ul cu Arcada Galaţi. Iată rezultatele etapei a 15-a

Tot azi se mai dispută două meciuri foarte importante în lupta pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio: Japonia – Polonia și SUA – Rusia. AICI vedeți modalitatea prin care pot fi urmărite în direct.

Mai jos vedeți câteva imagini din meciul Italia – Argentina, dar și înregistrarea integrală a partidei.
italia argentina cupa mondiala volei
Bucuria italienilor dupa meciul cu Argentina
simone giannelli italia volei ridicator
Coordonatorul italian Simone Giannelli a facut punctul victoriei
osmany juantorena italia volei actiune
Osmany Juantorena a fost cel mai eficace jucator al meciului
sole argentina volei cupa mondiala
Sole a fost cel mai eficace jucator al argentinienilor
italia argentina cupa mondiala volei
Uneori preluarea se face si in degete…
ivan zaytsev preluare italia volei
Ivan Zaytsev, un jucator valoros si in preluare, nu doar in atac
italia argentina cupa mondiala volei
Bucuria italienilor dupa victoria cu Argentina
italia argentina cupa mondiala volei
Serviciile in forta sunt o arma importanta in voleiul actual
sole argentina cupa mondiala volei
Argentinianul Sole a aadus o minge de meci echipei sale contra Italiei

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sa nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doartenis.ro

Lasă un răspuns