Cupa Mondială volei masculin: SUA a învins Rusia şi europenii au ratat calificarea la Jocurile Olimpice, deocamdată VIDEO şi FOTO

sua rusia volei cupa mondiala
sua rusia volei cupa mondiala
Bucuria americanilor e fireasca: sunt la distanta de o victorie de calificarea la Jocurile Olimpice

Începută cu un meci de gală, Italia – Argentina, ziua de marţi de la Cupa Mondială de volei masculin s-a încheiat cu o altă partidă între două pretendente la calificarea la Jocurile Olimpice: SUA – Rusia.

SUA şi Rusia s-au întâlnit azi în ultimul meci al penultimei etape a Cupei Mondiale la volei masculin. Era un meci de totul sau nimic pentru ruşi, care la final nu au avut încotro şi au ales varianta a doua. Ei au fost învinşi cu scorul de 3-0 (25-23, 26-24, 25-17) de americani, pierzând astfel orice şansă de calificare la Jocurile Olimpice la finalul acestui turneu, Evident, mai au alte şanse de a ajunge la Rio, în turneele de calificare următoare.

Americanii, în schimb, prin această victorie şi-au asigurat un meci decisiv miercuri, împotriva Argentinei, acolo unde, dacă vor învinge cu 3-0 sau 3-1, vor obţine sigur un bilet pentru Jocurile Olimpice. Aceasta deoarece, la egalitate de victorii, al doilea criteriu sunt punctele.

Culmea este că, în urma rezultatelor de azi, victorii ale Italiei, Poloniei (3-1 cu Japonia) şi SUA, etapa de mâine ar putea aduce o mare surpriză: dacă nu câştigă două seturi împotriva Italiei, în meciul de miercuri, Polonia – singura neînvinsă până acum – poate pierde calificarea la Jocurile Olimpice! Evident, şi americanii trebuie să câştige cu 3-0 sau 3-1 în faţa Argentinei pentru a se întâmpla acest lucru.

Concret, iată cum se prezintă clasamentul primelor 3 cu o etapă înaintea finalului. Reamintesc că doar primele două formaţii se califică la Jocurile Olimpice, iar criteriile de departajare sunt, în ordine, numărul de victorii, punctele, raportul seturilor şi raportul punctelor.

  1. Polonia, 10 victorii – 29 de puncte, raportul seturilor 3,750
  2. SUA, 9 victorii – 27 de puncte, raportul seturilor 5,600
  3. Italia, 9 victorii – 26 de puncte, raportul seturilor 3,857
CITEȘTE ȘI:   POZA ZILEI, 18 septembrie 2015: Așa își încurajează japonezii naționala la Cupa Mondială

Iar miercuri, în ultima etapă, vom avea două meciuri incredibile: Italia – Polonia şi SUA – Argentina. Acolo unde orice e posibil.

Iată în continuare imagini din meciul dintre SUA şi Rusia, precum şi înregistrarea integrală a partidei.

sua rusia volei taylor sander
Americanul Taylor Sander la preluare
micah christensson volei sua rusia
Americanul Micah Christensson in atac
Maxwell Holt sua rusia volei
Americanul Maxwell Holt si colegii lui se bucura după un punct
matthew Anderson volei cupa mondiala
Liderul americanilor, Matthew Anderson,in actiune
sua rusia volei cupa mondiala
Bucuria americanilor e fireasca: sunt la distanta de o victorie de calificarea la Jocurile Olimpice
aaron russell volei sua rusia
Aaron Russell a fost cel mai eficace

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sa nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doartenis.ro

Lasă un răspuns