Cupa Mondială volei masculin: SUA s-a calificat la Jocurile Olimpice, alături de Italia!

volei sua argentina cupa mondiala
volei sua argentina cupa mondiala
Bucuria americanilor e fireasca: s-au califiact la Jocurile Olimpice

Naţionala de volei masculin a SUA a obţinut azi victoria care-i asigură calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, din 2016! Americanii au câştigat Cupa Mondială şi vor merge, alături de ocupnta locului doi, la marea competiţie din Brazilia.

Astăzi, în ultimul meci al cupei Mondiale, SUA a învins cu scorul de 3-1 (25-20, 25-21, 17-25, 25-20) formaţia Argentinei şi au terminat, cu 10 victorii şi 30 de puncte, pe primul loc Cupa Mondială! Pe locul secund s-a clasat Italia, cu 10 victorii şi 29 de puncte, iar pe locul 3 campioana mondială en-titre, Polonia, care a avut tot 10 victorii şi 29 de puncte dar un set-ratio (raport al seturilor) mai slab decât italienii.

Astfel, SUA şi Italia sunt echipele care şi-au asigurat calificarea la Jocurile Olimpice de anul viitor, acolo unde Brazilia va fi prezentă în calitate de organizatoare. Pentru stabilirea restului de 9 echipe care vor fi prezente la Rio se vor organiza diverse turnee de-a lungul acestui an şi al celui viitor.

Clasamentul final al Cupei Mondiale este următorul – poate fi consultat şi AICI, pe site-ul oficial al competiţiei.

clsament cupa mondiala


După cum aţi putut citi AICI, Italia a obţinut calificarea la Jocurile Olimpice în această dimineaţă, după c a învins cu scorul de 3-1 formaţia Poloniei.

Mai jos vă invit să vedeţi câteva imagini de la victoria americanilor în faţa argentinienilor, iar apoi înregistrarea integrală a acestui meci.

david lee volei sua cupa mondiala
Americanul David Lee se bucura in stilul propriu
aaron russell atac volei sua
Aaron Russell in actiune
SUA volei cupa mondiala bucurie
Bucuria americanilor
aaron russell sua volei cupa mondiala
Aaron Russell a reusit 18 puncte, fiind cel mai eficace jucator al americanilor

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sa nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doartenis.ro

Lasă un răspuns