Cupa României (f): Știința Bacău, în semifinale. UItima semifinalistă se decide miercuri

Stiinta bacau volei feminin cupa romaniei
Stiinta bacau volei feminin cupa romaniei
Siinta Bacau s-a calificat in semifinale

Știința Bacău s-a calificat fără emoții în semifinalele Cupei României la volei feminin.

Denumirea de ”competiție KO” se potrivește pentru Cupa României în orice alt sport, mai puțin la volei feminin. Favoritele se califică la pas în semifinale, ceea ce înseamnă fie că e o diferență foarte mare între primul pluton al echipelor și restul, fie că doar pe cele din frunte le interesează competiția.

Cu meciuri disputate de regulă pe terenul aceleiași echipe din rațiuni economice, cu partide care țin puțin mai mult de o oră, cred că ar fi mai bine dacă FRV ar schimba puțin formatul, adică să facă un fel de turnee preliminare, într-un week-end, pentru a se stabili semifinalistele. Măcar așa, dacă s-ar face turnee, fiecare echipă ar disputa un număr mai mare de meciuri, iar spectatorii din orașele organizatoare – care bănuiesc că ar fi tot cele care se luptă acum pentru a obține organizarea dublei manșe pe teren propriu – ar vedea mai mult volei. Iar fanii ceilalți, din celelalte orașe, cum nu văd acum partide din Cupa României, pentru că echipa lor nu se gândește și la ei, jucând mereu doar în deplasare, tot așa nu vor vedea și în continuare.


Revenind la competiția din acest an, Știința Bacău a învins și azi, la Bacău, cu scorul de 3-0 pe Penicilina Iași, în returul confruntării. Ieri, tot la Bacău, Știința se impusese cu același scor. În semifinale, băcăuancele vor juca împotriva formației CSM Târgoviște, care și ea s-a calificat după două meciuri acasă.

Cealaltă semifinală se va disputa între Alba Blaj – și ea calificată după două meciuri acasă – și învingătoarea dublei manșe dintre Dinamo și CSM București. Returul are loc miercuri, la ora 18.00, în sala de la Sun Plaza. Cum în tur CSM s-a impus în deplasare, cu 3-0, e de așteptat ca și acum să defileze spre semifinale.

Cupa României (f) – Programul sferturilor de finală

Tur

SCM Pitești – Alba Blaj 0-3 (24-26, 16-25, 15-25) – s-a disputat la Blaj

CSM Târgoviște – Unic Piatra Neamț 3-0 (25-15, 25-18, 25-6)

Dinamo – CSM București 0-3 (16-25, 12-25, 20-25)

Știința Bacău – Penicilina Iași 3-0 (25-13, 25-23, 25-13)

Retur

Alba Blaj – SCM Pitești 3-0 (25-16, 25-20, 25-12)

Unic Piatra Neamț – CSM Târgoviște 0-3 (12-25, 16-25, 13-25) – s-a disputat la Târgoviște

23 noiembrie: CSM București – Dinamo (ora 18.00)

Penicilina Iași – Știința Bacău 0-3 (14-25, 17-25, 18-25) – s-a disputat la Bacău

Semifinale

Tur – 18 ianuarie 2017

Stiinta Bacau – CSM Târgoviște

Alba Blaj – Dinamo/ CSM București

Retur – 1 februarie 2017

CSM Târgoviște – Stiinta Bacau

Dinamo/ CSM București – Alba Blaj

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns