Cupa României (m): Explorări Baia Mare s-a calificat în Final Four. Alte trei echipe sunt în sferturi

Explorari Baia Mare, echipa pentru campionatul 2018/ 2019

Cupa României la volei masculin a debutat cu patru meciuri de câte trei seturi. Explorări Baia Mare este prima calificată în Final Four.
Explorări Baia Mare s-a impus cu scorul de 3-0 la Piatra Neamț și acesta e singurul lucru pe care îl știm, deoarece, din motive inexplicabile, nu există nici un fel de fișă a meciului de site-ul Federației. Nu am idee cine trebuie să încarce datele pe site-ul oficial, dar e păcat, pentru că dacă cei implicați în acest sport nu respectă voleiul și pe iubitorii voleiului, atunci cum le-ar putea cere celorlalți să facă asta? Învingătoarea, Explorări Baia Mare, s-a calificat direct în Final Four, deoarece adversara din sferturile de finală, campioana Tricolorul Ploiești, a dispărut în ceața istoriei.

Explorari Baia Mare, echipa pentru campionatul 2018/ 2019
Explorari Baia Mare, echipa pentru sezonul 2018/ 2019 (foto: Volunteering and sports)

La Câmpia Turzii, Dinamo a confirmat startul bun de sezon și s-a impus cu 3-0 pe terenul nou-promovatei. Dinamovistul Schmidt a fost cel mai eficient jucător, cu 14 puncte. El a fost urmat de coechipierul său, Didorciuc, cu 13 puncte. De la gazde s-au remarcat Vițelaru (12 puncte) și Ciortea (11 puncte). În sferturi vom avea parte de un meci care pe vremuri decidea campioana sau câștigătoarea Cupei României: Dinamo – Steaua.

Tot în sferturile de finală s-a calificat și Unirea Dej. Aceasta a învins cu scorul de 3-0pe Universitatea Cluj. Tarta (19 puncte) și Mihăilescu (10) au fost cei mai în formă jucători ai gazdelor. De la clujeni s-au remarcat Someșan (7 puncte), Voinea și Negrean, ambii cu câte 6 puncte. Următoarea adversară a dejenilor va fi Volei Municipal Zalău.
La București s-a disputat cel mai echilibrat meci al primei faze a Cupei României. CSM București a învins cu scorul de 3-0 pe SCM U Craiova, grație unui joc din nou bun al lui Cherbeleață, care a reușit 16 puncte. A fost secondat de Henrique Perreira (13 puncte). De la olteni, care au venit fără căpitanul Laurențiu Lică, s-au remarcat Răzvan Olteanu și Bogdan Ene (ambii cu câte 9 puncte) și Facundo (8 puncte). În sferturile de finală, CSM va juca împotriva formației Arcada Galați.

CITEȘTE ȘI:   Divizia A1 (m): Play-off-ul începe la Galați. Arcada poate trece pentru o zi pe primul loc

Cupa României 2018/ 2019 (m): Rezultatul meciurilor din optimi

Miercuri, 17 octombrie

VCM Piatra Neamț – Explorări Baia Mare 0-3 (17-25, 27-29, 21-25)

CSM Câmpia Turzii – Dinamo 0-3 (21-25, 17-25, 28-30)

Unirea Dej – ”U” Cluj 3-0 (25-16, 25-14, 25-20)

CSM București – SCM U Craiova 3-0 (25-23, 25-23, 25-17)Sferturi de finală

Miercuri, 16 ianuarie

Dinamo – Steaua

Unirea Dej – Volei Municipal Zalău

CSM București – Arcada Galați

Explorări Baia Mare s-a calificat în Final Four

Turneul Final Four al Cupei României 2018/ 2019 va avea loc în perioada 11-12 mai.

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sa nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doartenis.ro

Lasă un răspuns