Cupa României (m): Miercuri se stabilesc calificatele în sferturile de finală ale ediției 2018/ 2019

Universitatea Cluj, echipa de volei pentru sezonul 2018/ 2019

Miercuri avem zi de Cupa României în voleiul masculin. Nu sunt multe meciuri, doar patru, dar cel puțin două sunt foarte interesante. În acest prim tur, meciurile se dispută într-o singură manșă, învingătoarele calificându-se în sferturi, unde învingătoarele își cunosc deja adversarele.
Cel mai important meci al zilei este cel dintre CSM București și SCM U Craiova. Două echipe care se anunță drept pretendente la podiumul Diviziei A1, dar și la trofeul acestei competiții. Din păcate pentru ele, clasarea de la locul 4 în joc anul trecut le-a aruncat în acest prim tur, iar ghinionul a făcut ca ele să fie și adversare. Meciul are loc de la ora 1700, în sala din Dobroești, iar pentru cei care nu pot ajunge, e bine de știut că partida va fi transmisă în direct pe pagina de Facebook a secției de volei de la CSM București. Învingătoarea acestui meci va juca în sferturi contra Arcadei Galați.

Un alt meci interesant se joacă, de la ora 16.00, la Piatra Neamț, acolo unde VCM întâlnește pe Explorări Baia Mare. Meciul e interesant nu neapărat pentru că echipele se anunță drept protagoniste ale actualului sezon, dar pentru că învingătoarea va fi prima calificată în Final Four-ul Cupei României. Aceasta deoarece în sferturi câștigătoarea ar fi trebuit să joace cu desființata Tricolorul Ploiești.
De la ora 18.00, la Dej se vor întâlni două dintre echipele care au făcut meciuri foarte bune în prima etapă a campionatului: Unirea, din localitate, și Universitatea Cluj. Această partidă va de adversara din sferturi a celor de la Volei Municipal Zalău.

În fine, tot de la ora 18.00, nou promovata CSM Câmpia Turzii va juca împotriva formației Dinamo, autoarea unei surprize în prima etapă a campionatului, când a revenit de la 0-2 și a învins pe CSM București la Dobroești. Adversara din sferturi a învingătoarei meciului de miercuri va fi Steaua.

Partidele din sferturile de finală vor avea loc pe 16 ianuarie 2019, iar turneul Final Four e programat în perioada 11-12 mai 2019, într-o localitate care va fi anunțată ulterior.

Cupa României 2018/ 2019 (m): Programul meciurilor

Miercuri, 17 octombrie

16.00: VCM Piatra Neamț – Explorări Baia Mare

18.00: CSM Câmpia Turzii – Dinamo

18.00: Unirea Dej – ”U” Cluj

17.00: CSM București – SCM U Craiova – în direct pe Facebook.
Miercuri, 16 ianuarie

CSM Câmpia Turzii/ Dinamo – Steaua

Unirea Dej/ ”U” Cluj – Volei Municipal Zalău

CSM București/ SCM U Craiova – Arcada Galați

Învingătoarea meciului VCM Piatra Neamț – Explorări Baia Mare, din primul tur, se califică direct în Final Four

Turneul Final Four al Cupei României 2018/ 2019 va avea loc în perioada 11-12 mai
Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sa nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doartenis.ro

Lasă un răspuns