Dinamo, ultima calificată în semifinalele play-off-ului Diviziei A1 la volei masculin. Programul acestei faze

Ciprian Matei a fost de neoprit

Dinamo este ultima calificată în semifinalele play-off-ului Diviziei A1 la volei masculin. Bucureștenii vor juca în următoarea fază cu Arcada Galați.

Programat duminică după-amiază, în sala Dinamo, meciul dintre echipa gazdă și SCMU Craiova era decisiv pentru calificarea în semifinale, după ce în primele două partide fiecare formație s-a impus pe teren propriu. S-au impus bucureștenii, cu scorul de 3-1 (25-15, 24-26, 25-21, 25-16) și s-au calificat în semifinale, acolo unde vor juca împotriva campioanei, Arcada Galați.

La Dinamo pare că fiecare meci câștigat are câte un protagonist. Dacă în prima victorie Rareș Bălean, autor a 35 de puncte, a fost MVP, de data aceasta a venit rândul lui Ciprian Matei să iasă în evidență. Jucătorul care evoluează pe postul de fals a făcut cel mai bun meci din acest sezon în care după părerea mea a jucat mult mai puțin decât ar fi meritat și a demonstrat că poate fi de neoprit. Iar în meciul cu SCMU Craiova a fost pe „modul Kill”: 28 de puncte, dintre care 22 din atac (56% eficiență), 4 din serviciu și două din blocaj. O prestație excepțională a unui jucător pe care orice echipă și-ar dori să-l aibă.

De asemenea, la Dinamo și-a făcut apariția, după mult timp în care s-a recuperat după o accidentare, Bozidar Cuk. Un jucător exponențial pentru bucureșteni, care și-a făcut simțită prezența din plin și contra Craiovei. A reușit 16 puncte, dintre care nu mai puțin de 5 prin blocaj! Pentru Bozidar a fost un meci special nu doar pentru că a revenit în această perioadă, ci și pentru că de partea cealaltă a fileului s-a aflat fratele lui mai mare, Gojko Cuk. Acesta e cu patru ani mai mare decât Bozidar și evoluează pe postul de centru, dovedindu-se în acest sezon unul dintre cei mai valoroși și mai constanți jucători ai oltenilor.

Pentru cei interesați, AICI găsiți statistica partidei.

În semifinale, Dinamo va juca împotriva campioanei, Arcada Galați, după sistemul „cel mai bun din trei meciuri”. Prima partidă va avea loc sâmbătă, la Galați, acolo unde ar urma să se dispute și eventualul meci decisiv. Cele două formații s-au mai întâlnit în aceeași fază a anului trecut, atunci când tot Arcada s-a impus cu 2-0, numai că atunci Dinamo era echipa care ar fi avut avantajul meciului decisiv acasă.

În cealaltă semifinală vor juca Rapid și Corona Brașov, cu eventualul meci decisiv programat la București.

În ceea ce o privește, SCMU Craiova va juca împotriva formației SCM Zalău, pentru locurile 5-8. În celălalt meci din această fază, Steaua va primi replica celor de la CSM Constanța.

Cum puteți susține Doarvolei.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMag, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant.

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati acest site. Cert este că e un loc dedicat exclusiv voleiului, voleibalistilor si iubitorilor acestui frumos sport, cazut pe nedrept parcă in dizgratie. În perioada noiembrie 2020 - martie 2023 am fost ofițerul de presă al FRV. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail contact@doarvolei.ro, pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei sau pe cea de Instagram: https://www.instagram.com/doarvolei/ .
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns