Divizia A1 (f): Știința Bacău, învingătoare la Lugoj, Alba Blaj la Dinamo! Iată rezultatele primei etape

dinamo alba blaj volei divizia a1
dinamo alba blaj volei divizia a1
Faza din meciul Dinamo – Alba Blaj, din prima etapa a Diviziei A1 (foto: csdinamo.eu)

Prima etapă a campionatului feminin a fost deschisă de o victorie a campioanei, Alba Blaj, chiar pe terenul dinamovistelor. Dar victoria etapei a obținut-o Știința Bacău, care s-a impus la Lugoj. De asemenea, merită consemnate victoriile târgoviștencelor în fața ieșencelor și a formației clujene în deplasarea din Giulești, contra Rapidului. De asemenea, CSM București nu a avut nici o problemă la Piatra Neamț.

CSM Lugoj – Știința Bacău 2-3 (19-25, 25-19, 8-25, 25-22, 11-15)

Meci de infarct la Lugoj, acolo unde una dintre echipele considerate favorite la titlu, CSM Lugoj, a întâlnit o formație care rămâne periculoasă indiferent de câte probleme financiare ar avea. Băcăuancele lui Florin Grapă, care are doar românce în lot, au învins cu 3-2, la capătul a 188 de minute de foc. Patru din cele cinci seturi au fost echilibrate. Excepție a făcut actul al treilea, câștigat de băcăuance la 8! Probabil că nimeni nu poate explica ce s-a întâmplat, dar ceea ce contează este că fetele de la Lugoj au revenit în joc și că au dus meciul în decisiv. Conform paginii oficiale a gazdelor, au început meciul următoarele formații:

CSM Lugoj: Luminiţa Trombiţaş, Ionela Canea, Gabriela Bălae, Ivana Radonjic, Krista DeGeest, Ramona Rus. Libero: Ivana Milanovic.
Ştiinţa Bacău: Ioana Baciu, Denisa Rogojinaru, Cristina Cazacu, Tatiana Lupu, Sabina Miclea, Claudia Gavrilescu. Libero: Mihaela Albu.

Unic Piatra Neamț – CSM București 0-3 (20-25, 21-25, 22-25)

CSM București a început în forță campionatul, cu o victorie fără set pierdut în fața unei echipe care altădată făcea legea în România. Cea mai valoroasă jucătoare a bucureștencelor a fost, conform statisticii afișate pe pagina oficială de Facebook a acestora, Roxana Bacșiș, cu 16 puncte. De partea cealaltă, Andreea Marin a reușit 17 puncte. Vedeți mai jos statistica partidei.

Unic: Alexandra Pintea 2 pct, Sorina Buz 8 pct, Andreea Marin 17 pct, Andreea Bulai 2 pct, Ana Hambele 6 pct, Daniela Lupescu 7 pct și Andra Ciucu (libero). A mai jucat:Andreea Munteanu 1 pct. Antrenori: Mihaela Voivod și Cristian Lupa

CSM: Giulia Pincerato 2 pct, Roxana Bacșiș 16 pct, Tamara Susic 8 pct, Laura Pihlajamaki 8 pct, Jasna Majstorovic 9 pct, Diana Cărbuneanu 2 pct și Jole Ruzzini (libero). Au mai jucat: Diana Tătaru, Florentina Ivanciu 2 pct, Georgiana Faleș 6 pct și Mariya Karakasheva 5 pct. Antrenori: Bogdan Paul și Marius Măcicășan

 

CITEȘTE ȘI:   Naționala masculină a României a coborât pe locul 28 în clasamentul european

Rapid – CS ”U” Cluj 1-3 (19-25, 25-21, 19-25, 19-25)

Revenite în prima ligă după un an în Divizia A2, fetele de la Rapid au simțit pe propria piele șocul unui meci de pe prima scenă. Ele au fost învinse chiar acasă de clujencele scăpate anul trecut la limită de la retrogradare. Evident, după doar un meci, nimic nu este definitiv

AICI vedeți fotografii de la partida Rapid – CS ”U” Cluj

Penicilina Iași – CSM Târgoviște 0-3 (18-25, 10-25, 11-25)

Partida s-a disputat la Târgoviște, conform înțelegerii dintre cele două cluburi. Vicecampioanele ediției precedente s-au distrat cu ieșencele, iar scorul din seturile doi si trei, în care moldovencele au adunat 21 de puncte în total ne scutește de comentarii.

Dinamo – Alba Blaj 1-3 (27-25, 19-25, 25-19, 25-13)

Alba Blaj a învins cu scorul de 3-1 (27-25, 19-25, 25-19, 25-13) pe Dinamo, la capătul unei partide în care a părut că s-a încălzit ceva mai greu. Așa cum era de așteptat, dinamovistele nu au reușit să producă surpriza, pentru că specialiștii voleiului cotau formația din Ardeal cu prima șansă. Oricum, chiar dacă învinse, bucureștencele au fost cel puțin egale cu mai experimentatele lor adversare, astfel că eu cred că proiectul trebuie continuat pentru că în două-trei etape va începe să-și arate roadele. Dinamo a jucat în formula: Alida Marcovici, Liana Badea, Irina Horeică, Elena Lăpușneanu, Andra Artin, Alice Kapelovies – Ana Maria Ștefan (libero). La finalul partidei, antrenorul dinamovist Branko Gajic a declarat pentru site-ul oficial al dinamoviștilor: ”Sunt mulțumit de joc, deși sunt sigur că putem mai mult. Am întâlnit o echipă valoroasă, cu multe jucătoare de lot național în componență. Trebuie să ne pregătim pașii cu mare atenție în continuare și să nu pierdem energie. Vom da maximum la fiecare meci, dar trebuie să ne concentrăm pe meciurile care ne ajută să ne îndeplinim obiectivul. Eu am încredere mare în fetele noastre, dar trebuie să avem răbdare să crească jucătoarele tinere”.

CITEȘTE ȘI:   Juniori: LPS Suceava și CTF Mihai I s-au calificat în semifinale. Miercuri se stabilesc ultimele două semifinaliste

Alba Blaj, formație care a cucerit în premieră titlul anul trecut și, prin urmare, va juca la finele acestei luni, pentru prima dată în Liga Campionilor, are o echipă radical schimbată față de sezonul 2014/ 2015, oficialii făcând în inter-sezon nu mai puțin de 11 transferuri! Evident, multe jucătoare străine, că așa e în România, astfel că azi singura titulară de la noi din țară în echipa campioană a fost Adina Salaoru, care e și căpitanul naționalei României, dar și al formației din Blaj. Ardelencele au jucat în formula Adina Salaoru, Ana Grbac, Leticia Boscacci, Ivana Plchtova, Jovana Vesovic, Dubravka Duric – Marina Vujovic (libero). La finalul partidei, antrenorul Darko Zakoc, a declarat: ”Chiar dacă am avut puțin timp de pregătire în actuala formulă, am obținut 3 puncte importante care ne vor asigura liniștea necesară pentru atingerea omogenității. Este o victorie de moral și de orgoliu, un start de campionat așa cum ne-am dorit”.

AICI vedeți fotografii de la partida Dinamo – Alba Blaj

Celelalte meciuri se dispută la această oră sau se vor juca în continuare. Așa cum v-am spus, totul va fi actualizat în acest material.

Rezultatele primei etape a Diviziei A1 feminin

Dinamo – Alba Blaj 1-3 (25-27, 25-19, 19-25, 13-25)

Rapid – CS ”U” Cluj 1-3 (19-25, 25-21, 19-25, 19-25)

Penicilina Iași – CSM Târgoviște 0-3 (18-25, 10-25, 11-25) – meciul s-a disputat la Târgoviște

Unic Piatra Neamț – CSM București 0-3 (20-25, 21-25, 22-25)

CSM Lugoj – Știința Bacău 2-3 (19-25, 25-19, 8-25, 25-22, 11-15)

Duminică (11.10.2015)

Ora 14.00: SCM U Craiova – CSU Medicina Tg. Mureș 0-3 (23-25, 19-25, 19-25)

CITEȘTE ȘI:   Divizia A1 (f): CSM București a pierdut, dar e marea câștigătoare a etapei a doua a play-off-ului. Rezultatele complete și clasamentul

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sa nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doartenis.ro

Lasă un răspuns