Divizia A1 (f): CS Medgidia s-a retras din campionat, în locul ei a revenit CSM București

Antrenorul Florin Voinea a folosit toate jucătoarele în returul din Serbia

Una dintre echipele de top din ultimele două campionate, CS Medgidia, ocupanta locului 4 la finalul sezonului trecut, nu va mai continua pe prima scenă. 
Conducătorii formației au depus în urmă cu ceva vreme o cerere de retragere din Divizia A1. Cel mai probabil acest lucru s-a întâmplat din cauza lipsei susținerii financiare. În urma acestei retrageri va fi refăcută și tragerea la sorți a Cupei României, după cum informează Federația Română de Volei pe site-ul oficial că s-a stabilit în Ședința Consiliului Director din 28 iulie 2022.

În locul acestei formații – care a bifat un re cord, fiind echipa formată doar din jucătoare românce cel mai bine clasată în ultimii ani – va reveni pe prima scenă, după trei ani de absență forțată, CSM București. În 2019, secția de volei de seniori și senioare se desființa printr-o decizie de neînțeles a conducerii de la acea vreme. Reînființată, echipa de senioare – care era compusă doar din junioare – a jucat în campionatul trecut în Divizia A2, dar nu a prins barajul de promovare. Totuși, faptul că echipele de pe locurile 3 și 4 din baraj au refuzat să joace în prima divizie, a făcut ca ”tigroaicele” să primească invitația de a juca în A1. Momentul a fost perfect, pentru că în fruntea clubului este acum Iulian Pâslaru, despre care nu se poate spune că este un apropiat al voleiului ci că este chiar din volei, el având o carieră senzațională ca jucător și fiind, apoi, antrenor mulți ani.
CSU Hygienium Galați a fost prima care a anunțat că nu poate juca în prima divizie

De asemenea, în locul formației CSU Hygienium Galați, care a obținut dreptul de promovare, dar nu a găsit resursele necesare participării pe prima scenă, au fost invitate cele două retrogradate în ordinea clasării în ediția trecută. Mai întâi Volei Cristina Pîrv Turda și apoi ”U” Cluj. Prima a refuzat – după ce a dat impresia că va juca în prima divizie – dar clujencele au acceptat, așa că vom avea tot 12 echipe în A1.

Dacia Mioveni este foarte posibil să se retragă din Divizia A1

Cel puțin deocamdată, pentru că soarta formației Dacia Mioveni este ca și pecetluită, fiind doar o chestiune de zile până când la Federația Română de Volei va sosi înștiințarea că și această echipă se retrage! Pentru că nu mai există nici o echipă care să fie invitată, înseamnă că în campionatul 2022/ 2023 vom avea 11 formații. În cazul apariției unui loc liber în A1, ordinea de invitare a echipelor este următoarea: întâi se întreabă participantele la barajul de promovare, apoi celelalte echipe care au jucat în sezonul respectiv în A2, apoi cele două retrogradate. Din sezonul viitor se va mai aplica o regulă, votată tot în ședința de joi: o formație retrogradată doi ani la rând nu va putea primi invitație de participare în prima divizie și a doua oară consecutiv. Practic, dacă acum această regulă era ”în picioare”, Universitatea nu ar mai fi fost invitată să se înscrie în prima ligă, pentru că și anul trecut a intrat la fel în prima divizie, după ce retrogradase.
Cadoul ideal pentru practicanții voleiului de toate vârstele este la un click distanță. Îl găsiți pe site-ul Doavolei Shop, de unde puteți comanda fel de fel de produse personalizate pasiunii voastre. Mai jos vedeți Brățara Charm ”Love Volleyball”, care este disponibilă în mai multe culori. La comenzi de minimum 100 de lei, transportul este gratuit pretutindeni în țară.

Cum puteți susține Doarvolei.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMag, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant.

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Cum puteți susține Doarvolei.ro prin donații

Există și posibilitatea de a ajuta la dezvoltarea acestui site prin donații, dacă doriți acest lucru. Vedeți mai jos câteva posibilități. Prima este o donație prin PayPal – este de ajuns să apăsați pe butonul ”Donate” și sunteți redirecționați la pagina respectivă, unde puteți dona 1, 3 sau 5 euro, ori o altă sumă aleasă de voi – iar cea de-a doua este prin platforma Patreon, care este foarte folosită în această perioadă de multe site-uri și care funcționează pe același sistem. Donațiile pot fi singulare (prin PayPal) sau recurente (prin Patreon), adică se repetă în fiecare lună, putând fi oprite oricând doriți, desigur. Vă mulțumesc.

Donație prin PayPal


Donație prin Patreon

Become a Patron!Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns