Divizia A1 (f): Sâmbătă începe campionatul 2018/ 2019. Iată programul primei etape

csm bucuresti volei campioana romaniei

Sâmbătă începe și campionatul feminin de volei. Paradoxal, deși avem două echipe care se anunță foarte puternice, vom avea parte de cea mai tristă ediție a întrecerii interne, rămasă în doar 9 echipe față de 12 câte ar fi trebuit.
Cu Penicilina Iași exclusă din campionat de FRV, dar mai mult autoexclusă după ce nu s-a prezentat la Galați, Divizia A1 la volei feminin începe cu doar patru meciuri. Dinamo este formația care va începe campionatului cu o pauză.

Ca și în sezonul trecut, lupta pentru titlu se va da între CSM București, deținătoarea titlului, și Alba Blaj. Ambele echipe s-au întărit foarte mult în acest sezon. Din păcate, în amândouă formațiile limba română va fi minoritară și în campionatul 2018/ 2019.

Lupta pentru locul trei se va da între Agroland Timișoara, Știința Bacău și CSM Târgoviște, aceste trei echipe fiind favorite să meargă și în play-off, acolo unde vor juca primele 6 echipe de la finalul sezonului regulat. Suspansul va fi legat, probabil, de numele celei de-a șasea formații care va continua campionatul.

Ca și anul trecut, nimeni nu va retrograda. Și probabil că tot ca anul trecut, meciurile pentru locurile 7-9 nu se va mai disputa, pentru că nu ar mai avea nici un sens.

Din păcate, nici campionatul feminin nu va fi televizat. Cel puțin în prima etapă. Numai că, având în vedere că nici o televiziune nu a anunțat că va transmite volei intern, e de așteptat ca situația aceasta nedorită să continue.

După cum vedeți, însă, nici cluburile nu sunt interesate să-și transmită pe Facebook sau Youtube partida disputată acasă. Excepție face Agroland Timișoara, care a anunțat că va transmite în direct meciul cu ”U” Cluj.

Revenind la etapa de start, să mai spun doar că cel mai interesant meci se anunță a fi cel de la Târgoviște, acolo unde gazdele primesc vizita campioanei, CSM București.Divizia A1 (f): Programul primei etape a campionatului 2018/ 2019

Sâmbătă, 27 octombrie

19.00 Agroland Timișoara – CS „U” NTT Data Cluj – se transmite în direct pe Facebook

18.00 Volei Alba-Blaj – CSU Belor Galați

19.00 CSM Târgoviște – CSM București

17.00 CS Știința Bacău – CSM Lugoj

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns