Divizia A1 (f): SCMU Craiova, desfiinţată doar câteva ore

scm u craiova volei feminin echipa
scm u craiova volei feminin echipa
SCM U Craiova, in campionatul 2015/ 2016

O veste tristă din voleiul feminin: după ce că nu avem echipe, una dintre ele este aproape de desfiinţare cu câteva săptămâni înaintea startului campionatului. Informaţiile sunt destul de puţine şi contradictorii…

UPDATE 4: Comentatorul meciului România – Estonia, Narcis Şelaru, a confirmat ştirea postată iniţial de doarvolei.ro. În direct la DigiSport 2, jurnalistul a afirmat că aseară, jucătoarele şi antrenorii au fost convocaţi al sediul clubului oltean şi au fost anunţaţi că echipa se desfiinţează. După care, a doua zi, la prânz adică, după ce a aflat reacţia primarului Lia Olguţa Vasilescu, să revină într-o conferinţă de presă şi să spună că echipa nici vorbă să se desfiinţeze. Doar că pe alţi bani şi, mai mult ca sigur, cu alte jucătoare.

UPDATE 3: Azi, oficialii echipei au confirmat că există probleme, dar au declarat că nu se pune problema desfiinţării. Doar că s-a ajustat bugetul, adică, mai pe româneşte, s-au tăiat din banii alocaţi echipei, astfel că ori vor pleca jucătoare, ori se vor alege cu salariile scăzute.

UPDATE 2: Şi Agroland Timişoara a reacţionat, pe pagina de Facebook. Îl puteţi citi mai jos, integral. „Ca urmare a informațiilor apărute astăzi, despre o eventuală participare a echipei noastre în prima ligă, dorim să facem câteva precizări. Până la această oră, conducerea UVT Agroland Timișoara nu a fost notificată despre retragerea formației SCMU Craiova din campionatul Diviziei A1.

Ne bucurăm pentru interesul pe care îl arătați față de echipa noastră, dar nu putem face declarații despre prezența pe prima scenă, până nu vom primi o invitație oficială din partea Federației Române de Volei. Mai jos, puteți citi mesajul domnului Horia Cardos, președintele clubului nostru.

„Tentația primei ligi este mare, așa cum am spus încă de când am început acest proiect. Trebuie să spun că mă întristează să aud că o echipă dintr-un oraș cu tradiție în volei trece prin momente dificile din punct de vedere financiar. Până când clubul nostru nu va primi o hârtie oficială din partea FRV, echipa își continuă programul trasat acum trei săptămâni de antrenorul Paul Bogdan. Indiferent de divizia în care vom lua startul luna viitoare, vă asigur că Agroland își propune să facă performanță în voleiul românesc.”

UPDATE 1: Primarul Lia Olguţa Vasilescu a scris, pe pagina de Facebook, că echipa de fapt nu se desfiinţează: „Echipa de volei nu se desfiinteaza. Ar costa mai mult amenda la federatie si contractele pierdute in instanta… Echipa de handbal nu isi va pierde vedetele… Echipa de volei baieti nu va fi retrasa din Champions League, mai ales ca sunt bugetate toate taxele… Ce a mai ramas? Probleme financiare? Pai daca bugetul clubului a fost aprobat… Doar ca cei mai buni sportivi nu sunt neapărat si cei mai buni manageri…”, a precizat Olguța Vasilescu pe Facebook. Totuşi, în presa locală se scrie că unele jucătoare au fost anunţate să îşi caute angajamente.

Din cauza problemelor financiare ale SCM Craiova, conducătorii clubului ar fi luat ieri o decizie radicală: au cerut desființarea echipei feminină de volei, informează gds.ro. Astfel, formația nu doar că urma să fie retrasă din Divizia A1, dar nici măcar nu mai era înscrisă în Divizia A2.

Dacă va exista un loc liber lăsat de SCM Craiova, acesta va fi luat de Agroland Timișoara, echipă care a ratat în primăvară promovarea directă în defavoarea formațiilor CSU Galați și CSM Pitești. Echipa de pe Bega s-a întărit în această vară cu speranța că se va ivi o oportunitate de acest gen și că va putea evolua din acest an în prima ligă. A adus antrenor nou – pe Bogdan Paul -, le-a legitimat pe Diana Tătaru, Mihaela Ozun, Diana Popa-Calotă sau Bianca Pașca, formând oformație cu mult peste media ligii secunde.

Campionatul Diviziei A1 la volei feminin va începe pe 15 octombrie.

Dacă Agroland va urca pe prima scenă, Seria Vest a Diviziei A2 la volei feminin va rămâne cu doar 6 echipe.

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns