Divizia A1 la volei feminin rămâne cu 8 echipe. Agroland Timișoara a anunțat că se retrage din campionat

Agroland Timisoara echipa feminina de volei

Voleiul feminin românesc a primit o veste foarte proastă joi, 20 decembrie: Agroland Timișoara s-a retras din campionatul Diviziei A1.
Decizia retragerii echipei Agroland Timișoara a fost luată de patronul echipei, Horia Cardoș, cel care a înființat clubul acum cinci ani. De atunci, gruparea de pe Bega a cucerit numeroase titluri la speranțe, cadete și junioare, multe dintre jucătoarele care au evoluat atunci pentru acele formații fiind acum componente ale echipelor naționale, sau jucând în cupele europene. Cel mai recent exemplu este Adelina Ungureanu, care a făcut joi parte din lotul celor de la CSM București în meciul cu Dinamo Moscova, din Liga Campionilor.Agroland Timișoara s-a retras din Divizia A1 la volei feminin: anul acesta a jucat în Cupa Challenge

Promovată anul trecut în prima ligă, formația din Timișoara a reușit să ocupe un loc care să-i permită să joace într-o cupă europeană, lucru care s-a și întâmplat, ele fiind eliminate din Cupa Challenge de Vasas Budapesta.

În acest sezon al primei divizii, Agroland a terminat turul pe locul 5, după o prestație sub posibilități. Iar în Cupa României echipa a fost eliminată încă din primul tur.

Din păcate, povestea acestei echipe s-a încheiat pe 20 decembrie 2018, prin retragerea neașteptată din Divizia A1. E foarte păcat, în primul rând pentru că Timișoara merita să aibă o formație în prima ligă. În al doilea rând, pentru implicarea celor de acolo, care au făcut o treabă cu adevărat profesionistă încă de când aveau doar echipe de speranțe și cadete și până acum, când asigurau nu doar condiții extraordinare fetelor, dar și când erau singurul club alături de CSM București care își transmitea meciurile în direct pe pagina de Facebook.

AICI puteți citi mesajul de retragere al formației postat de cel care a înființat clubul, președintele grupării, Horia Cardoș.Divizia A1 la volei feminin a rămas cu 8 echipe. Ce se întâmplă în continuare

După retragerea formației Agroland Timișoara, Divizia A1 la volei feminin a rămas cu doar 8 echipe. Inițial, campionatul ar fi trebuit să fie început de 12 formații, dar mai întâi CSU Oradea și apoi Medicina Târgu Mureș s-au retras. Oradea a anunțat că nu are buget de prima ligă și vrea să continue în Divizia A2, de unde promovase, în timp de Medicina a dispărut, locul ei fiind luat în voleiul mureșean de CSM Târgu Mureș, care  continuă în liga a doua.

Deși ar fi trebuit să înceapă campionatul cu 10 formații, acestea au rămas doar 9, după ce Penicilina Iași s-a autoexclus din campionat, neprezentându-se la meciul de Cupa României de la Galați. Acum, ca în povestea ”Zece negri mititei”, au rămas doar 8 echipe…

În aceaste condiții, e clat că nu va retrograda nimeni și la fel de clar este că bătălia pentru play-off, acolo unde vor juca primele 6 formații, se va da între Dinamo, CSM Lugoj și Universitatea Cluj, căci Belor Galați, cu zero puncte, nu mai are cum să emită pretenții.

După retragerea celor de la Agroland, toate meciurile pe care ar fi urmat să le dispute vor fi omologate cu 3-0 în favoarea adversarelor.Cum puteți susține Doarvolei.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMAG, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, Diverta, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant .

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Diverta, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Meli Melo, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sa nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doartenis.ro

Lasă un răspuns