Divizia A1 (m): Dinamo a învins clar Steaua. Rezultatele complete ale Turneului 1 al returului și clasamentul

Centru dinamovist Răzvan Mihalcea aduce un nou punct pentru Dinamo

Ultima zi a Turneului 1 al returului Diviziei A1 la volei masculin a programat derby-ul campionatului, dintre Dinamo și Steaua. S-au impus ”alb-roșii”, cu 3-0.
A fost spectacol în sala Dinamo din Capitală. Din păcate pentru spectatorul neutru, unul destul de scurt – meciul a durat 80 de minute -, dar încărcătura unui derby nu se compară cu nimic altceva, chiar dacă pentru străinii de la Dinamo probabil că acest meci nu înseamnă decât încă o partidă de campionat.

Marius Iftime atacă din linia a doua în meciul cu Dinamo
Marius Iftime atacă din linia a doua în meciul cu Dinamo (FOTO: Doarvolei)

Față de meciul din tur, când Steaua s-a impus cu scorul de 3-1, obținând primul rezultat mare dintr-o serie impresionantă care a urmat, acum lucrurile au fost mult schimbate, și nu mă refer doar la scor. Dinamoviștii, cu un nou antrenor pe bancă față de prima parte a campionatului – sârbul Stevan Ljubicic a fost numit în locul lui Marian Constantin – au fost mult mai hotărâți să obțină victoria, iar tactica lor a fost una orientată spre acest obiectiv. De altfel, nici nu aveau altă variantă, pentru că diferența până la locul 4, care duce în grupa celor care se vor bate la medalii, era de 8 puncte înaintea startului partidei, iar orice pas greșit însemna pentru ei eliminarea din această cursă.

Gabriel Cherbeleață a reușit 13 puncte contra Stelei
Gabriel Cherbeleață a reușit 13 puncte contra Stelei (FOTO: Doarvolei)

De partea cealaltă, steliștii au fost parcă luați prin surprindere de replica foarte bună a adversarilor și de multe ori au uitat că voleiul se joacă pe toată lungimea fileului, acțiunile lor cu centrii fiind aproape inexistente. Asta în timp ce ridicătorul gazdelor, brazilianul Rodrigo, a destabilizat de multe ori apărarea adversă prin acțiuni cu centrii Mihalcea și Cubrilo, care au excelat, de asemenea, și la blocaj. De asemenea, față de meciul tur, nici apărarea nu a mai funcționat așa cum ar fi vrut antrenorul Stelei, Silviu Oancea, Mircea Peța, care în opinia mea a fost cel mai bun jucător al echipei în tur, având o prestație mai slabă atât în apărare, cât și în atac.

Centru dinamovist Răzvan Mihalcea aduce un nou punct pentru Dinamo
Centru dinamovist Răzvan Mihalcea aduce un nou punct pentru Dinamo (FOTO: Doarvolei)

Singurul set echilibrat a fost al doilea, când steliștii au avut chiar și o minge de set, la 24-23, dar au irosit-o, permițându-le dinamoviștilor să se impună cu 26-24. În rest, ”alb-roșii” nu au avut emoții în a se impune în celălalte două părți ale jocului.

Extrema de la Dinamo, Cuk Bozidar, cu 19 puncte, a fost cel mai bun marcator al meciului. El a fost secondat de coechipierul său, Gabriel Cherbeleață (13 puncte). De la învinși cele mai multe puncte le-a reușit Ciprian Matei (9).
Explorări Baia Mare a urcat pe locul 8

La Baia Mare, Explorări a reușit o victorie care s-ar putea dovedi de aur în lupta pentru ocuparea unui loc în turneul 5-8. Elevii lui Marius Botea au învins cu scorul de 3-1 pe ”U” Cluj, urcând pe locul 8 pentru prima dată în acest campionat și aruncând pe Știința București pe poziția a noua. Marius Cheagă, cu 23 de puncte, a fost cel mai bun marcator al gazdelor și al meciului. De la clujeni s-a remarcat Ciprian Vițelaru, autor a 18 puncte.

În ultimul meci al Grupei 1, care a fost organizată la Galați, Arcada s-a impus fără emoții și rulând tot lotul în fața Unirii Dej. În aceste condiții, cel mai bun marcator al partidei a fost Giljanovic, de la oaspeți, care a reușit 15 puncte. De la gălățeni, Filip Sestan și-a trecut în cont 10 puncte.Rezultatele turneului 1 al returului Diviziei A1 (m)

Grupa 1 (Galați)

Vineri, 15 ianuarie

CSM Arcada Galați – CSS CNE LAPI Dej SCM Zalău 3-0 (25-16, 25-13, 25-16)

Sâmbătă, 16 ianuarie

CSS CNE LAPI Dej SCM Zalău – CS Unirea Dej 3-0 (25-19, 25-17, 25-16)

Duminică, 17 ianuarie

Arcada Galați – CS Unirea Dej 3-0 (25-14, 25-13, 25-20)

Grupa 2 (Baia Mare)

Vineri, 15 ianuarie

Știința Explorări Baia Mare – CSU Știința București 3-0 (25-19, 25-13, 25-19)

Sâmbătă, 16 ianuarie

CSU Știința București – „U” Cluj 2-3 (20-25, 23-25, 25-22, 25-21, 13-15)

Duminică, 17 ianuarie

Știința Explorări Baia Mare – „U” Cluj 3-1 (30-28,22-25, 25-15, 25-15)

Grupa 3 (Craiova)

Sâmbătă, 16 ianuarie

SCMU Craiova – CSU Brașov 3-0 (25-10, 25-11, 25-16)

Grupa 4 (Dinamo București)

Vineri, 15 ianuarie

Dinamo – CS UV Timișoara 3-0 (25-12, 25-16, 25-19) – Fotografii de la acest meci puteți vedea pe pagina de Facebook Doarvolei

Sâmbătă, 16 ianuarie

CS UV Timișoara – Steaua 0-3 (18-25, 13-25, 16-25) – Fotografii de la acest meci puteți vedea pe pagina de Facebook Doarvolei

Duminică, 17 ianuarie

Dinamo – Steaua – 3-0 (25-20, 26-24, 25-19) – Fotografii de la acest meci puteți vedea pe pagina de Facebook DoarvoleiClasamentul Diviziei A1 (m)

 1. Arcada Galați 33 puncte
 2. SCM Zalău 28 puncte
 3. Steaua 28 puncte
 4. SCMU Craiova 26 puncte
 5. Dinamo 21 puncte
 6. Unirea Dej 17 puncte
 7. „U” Cluj 16 puncte
 8. Explorări Baia Mare 12 puncte
 9. Știința București 11 puncte
 10. UV Timișoara 3 puncte
 11. CSU Brașov 0 puncte

ALIMENTEAZĂ-ȚI DRAGOSTEA PENTRU VOLEI CU PRODUSELE DE PE DOARVOLEI SHOP Pentru comenzi mai mari de 100 de lei, transportul este gratuit pretutindeni în țară

Cum puteți susține Doarvolei.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMag, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant.

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Cum puteți susține Doarvolei.ro prin donații

Există și posibilitatea de a ajuta la dezvoltarea acestui site prin donații, dacă doriți acest lucru. Vedeți mai jos câteva posibilități. Prima este o donație prin PayPal – este de ajuns să apăsați pe butonul ”Donate” și sunteți redirecționați la pagina respectivă, unde puteți dona 1, 3 sau 5 euro, ori o altă sumă aleasă de voi – iar cea de-a doua este prin platforma Patreon, care este foarte folosită în această perioadă de multe site-uri și care funcționează pe același sistem. Donațiile pot fi singulare (prin PayPal) sau recurente (prin Patreon), adică se repetă în fiecare lună, putând fi oprite oricând doriți, desigur. Vă mulțumesc.

Donație prin PayPal


Donație prin Patreon

Become a Patron!

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns