Divizia A1 (m): Dinamo, cu doar 6 jucători, a învins pe Explorări Baia Mare. Arcada s-a impus la București, cu Steaua, care a avut doar 7 sportivi

Cei 6 eroi ai dinamoviștilor în turneul de la Dej

Coronavirusul a dat naștere unor situații inedite în campionatul românesc. Dinamo, cu doar 6 jucători pe foaie – minimum acceptat – s-a impus în fața celor de la Explorări, iar Steaua, cu doar 7 jucători sănătoși, s-a ținut bine în fața campioanei, Arcada.
Cel mai ciudat meci de la introducerea libero-ului încoace s-a disputat la Dej, acolo unde, în cadrul Grupei 4 din Turneul 2, Dinamo a avut doar 6 jucători pe foaie în meciul cu Explorări Baia Mare. Coronavirusul lovit atât de tare echipa bucureșteană încât centrul brazilian Maicon Leite a jucat secund, pentru că virusul a decis să lase doar un singur secund de meserie sănătos, pe Bozidar Cuk, trei centri, un ridicător și un fals. Evident, văzându-l în preluare, bămăirenii au servit pe el cel mai mult, dar sud-americanul s-a descurcat foarte bine: din 34 de preluări din serviciu, 59% au fost pozitive. După mai bine de o oră și jumătate de joc, Dinamo s-a impus cu scorul de 3-1. Iată și numele celor 6: Bozidar Cuk și Maicon Leite (secunzi), Rodrigo (ridicător), Mihalcea și Mocanu (centri) și Alex Ionescu (fals). Cel mai bun marcator al echipei a fost Bozidar Cuk, cu 16 puncte, el fiind urmat de Alex Ionescu, cu 14. De la băimăreni s-au remarcat Marius Cheagă (28 puncte) și Mihnea Talpă (12).

Cei 6 eroi ai dinamoviștilor în turneul de la Dej
Cei 6 eroi ai dinamoviștilor în turneul de la Dej
Steaua a avut 7 jucători, cu ridicătorul Alex Muscină pe post de fals și cu managerul Răzvan Roșu ca antrenor

În Grupa 3, Steaua a fost foarte aproape să aibă soarta dinamoviștilor. Până la urmă, au avut 7 jucători negativ la testul de coronavirus, așa că au avut și libero. În schimb, nu au avut nici un fals disponibil, Ciprian Matei și Gabi Bontea fiind în continuare în carantină. Cum la ei ambii ridicători erau sănătoși, gigantul Muscină a jucat pe postul de universal, iar Claudiu Dumitru a rămas ca ridicător cu drepturi depline. La Steaua a mai fost o situație ciudată, pentru că li s-au îmbolnăvit nu doar titularii (cu două excepții: Ghionea și Claudiu Dumitru), dar și antrenorii (Silviu Oancea și Dan Duroaia). Astfel, pe bancă a coborât – cu derogare de la FRV – managerul secției, Răzvan Roșu (fost jucător și antrenor al steliștilor), iar în teren am avut un mix între cei doi titulari și rezerve. Dar trebuie spus că echipa s-a descurcat admirabil în fața campioanei, Arcada, căreia a reușit să-i ia primul set al meciului care avea să fie câștigat totuși de gălățeni cu scorul de 3-1.

Steaua a avut doar 7 jucători contra Arcadei

Set încheiat 39-37 în SCM U Craiova – SCM Zalău

În cel de-al treilea meci al zilei de sâmbătă, SCM U Craiova a câștigat pe propriul teren, cu scorul de 3-0, în fața celor de la SCM Zalău. Victoria a fost lejeră la prima vedere, dar trebuie subliniat că setul secund s-a terminat 39-37 în favoarea oltenilor, un record pentru acest campionat. Veteranul Laurențiu Lică a fost cel mai bun marcator al meciului, cu 20 de puncte, la fel cât a strâns și zălăuanul Andrei Mihăilescu.Divizia A1 (m): Programul și rezultatele Turneului 2

Grupa 1 (Craiova)

Sâmbătă, 21 noiembrie

SCMU Craiova – CSS CNE LAPI Dej SCM Zalău 3-0 (25-18, 39-37, 25-18)

Duminică, 22 noiembrie

18.00 CSS CNE LAPI Dej SCM Zalău – CS „U” Cluj – în direct AICI

Luni, 23 noiembrie

17.00 SCMU Craiova – CS „U” Cluj – în direct AICI

Grupa 2 (Timișoara)

CS UV Timișoara – CSU Știința București 0-3 – decis la ”masa verde”

Grupa 3 (Steaua)

Sâmbătă, 21 noiembrie

Steaua – Arcada Galați 1-3 (25-21, 21-25, 19-25, 19-25)

Duminică, 22 noiembrie

17.00 Arcada Galați – CSU Brașov- în direct AICI

Luni, 23 noiembrie

17.00 Steaua  – CSU Brașov – în direct AICI

Grupa 4 (Dej)

Vineri, 20 noiembrie

Unirea Dej – Explorări Baia Mare 3-1 (26-24, 25-18, 17-25, 25-17)

Sâmbătă, 21 noiembrie

Explorări Baia Mare – Dinamo 1-3 (19-25, 22-25, 25-23, 15-25)

Duminică, 22 noiembrie

16.00 Unirea Dej – Dinamo – în direct AICI

ALIMENTEAZĂ-ȚI DRAGOSTEA PENTRU VOLEI CU PRODUSELE DE PE DOARVOLEI SHOP Pentru comenzi mai mari de 100 de lei, transportul este gratuit pretutindeni în țară

Cum puteți susține Doarvolei.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMag, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant.

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Cum puteți susține Doarvolei.ro prin donații

Există și posibilitatea de a ajuta la dezvoltarea acestui site prin donații, dacă doriți acest lucru. Vedeți mai jos câteva posibilități. Prima este o donație prin PayPal – este de ajuns să apăsați pe butonul ”Donate” și sunteți redirecționați la pagina respectivă, unde puteți dona 1, 3 sau 5 euro, ori o altă sumă aleasă de voi – iar cea de-a doua este prin platforma Patreon, care este foarte folosită în această perioadă de multe site-uri și care funcționează pe același sistem. Donațiile pot fi singulare (prin PayPal) sau recurente (prin Patreon), adică se repetă în fiecare lună, putând fi oprite oricând doriți, desigur. Vă mulțumesc.

Donație prin PayPal


Donație prin Patreon

Become a Patron!Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns