Divizia A1 (m): Etapa I, rezultate. Start spectaculos de campionat, cu două reveniri de la 0-2 la 3-2 pentru Dinamo și Steaua

Dinamo a produs surpriza la volei masculin

Start foarte spectaculos de campionat în Divizia A1 la volei masculin. În etapa I, Dinamo și Steaua au reușit să revină de la 0-2 la seturi pentru a se impune cu 3-2 în deplasare.
Dinamo a reușit surpriza startului de sezon, în fața uneia dintre pretendentele la o medalie, CSM București. Dinamoviștii au revenit de la 0-2 la seturi pentru a se impune cu 3-2 (15-13 în decisiv), grație unui joc colectiv mai bun. S-au remarcat de la învingători Schmidt (19 puncte) și Crăciun (15 puncte). De la CSM București, cel mai eficient jucător a fost Cherbeleață, care a reușit 26 de puncte – record al primei etape. A fost secondat de Bala, cu 16 puncte. Partida a durat 124 de minute și s-a desfășurat la Dobroești în fața unei săli pline, așa cum merită acest frumos sport. Un mare plus gazdelor, CSM București, care au transmis partida pe pagina de Facebook a secției de volei.

Dinamo a produs surpriza la volei masculin
Dinamo s-a impus in fata CSM Bucuresti dupa doua ore de joc in Divizia A1 la volei masculin

La Craiova, Universitatea Cluj a început furtunos și a câștigat primul set la 25, dar apoi, deși a luptat, nu a putut face față tăvălugului gazdelor, care s-au impus cu 3-1. Milivojevic, cu 17 puncte, a fost cel mai eficient jucător al oltenilor, el fiind secondat de Ene, cu 13 puncte. De la Cluj, Negrean (18 puncte) și fostul dinamovist Șoloc (12 puncte) au fost cele mai mari pericole pentru gazde.
La Dej a fost cât pe ce să asistăm la cea mai mare surpriză a startului de campionat. Gazdele, Unirea, au condus cu 2-0 la seturi, dar au fost învinse cu 3-2, foarte greu – a fost 18-20 în setul decisiv – de medaliata cu bronz a ultimului campionat, Steaua. Bucureștenii au plătit tribut faptului că au o echipă nouă aproape în totalitate, dar experiența superioară a jucătorilor din Capitală a avut până la urmă câștig de cauză. Cel mai bun jucător al steliștilor a fost centrul olandez Michael Parkinson, pe care îl remarcasem încă din timpul Campionatului Mondial. El a reușit 13 puncte, dintre care 5 blocaje. A fost secondat de De Pra și David, ambii cu câte 12 puncte reușite. De la gazde, Coasă (18 puncte) și Grigoraș (16 puncte) au fost cei mai eficienți jucători. Meciul a durat 133 de minute, fiind cel mai lung al zilei.

Singura partidă în care nu s-a pus nici o secundă problema învingătoarei a fost cea de la Câmpia Turzii. Deși trebuia să se joace la Galați, iar Federația a hotărât în Consiliul Director că nu se mai schimbă gazdele după cum vor cluburile, acest lucru s-a petrecut din chiar prima etapă, reamintindu-ne că suntem în România, o țară unde legile sunt încălcate mereu chiar de cei care le promulgă (și nu mă refer doar la volei). Cert e că Arcada s-a simțit ca acasă la nou-promovată și s-a impus cu scorul de 3-0. Anderson și Ivan, ambii cu câte 15 puncte, au fost cei mai eficienți jucători ai gălățenilor. De la Câmpia Turzii cei mai periculoși au fost Oliviera do Nascimento (11 puncte) și Knezevic (9 puncte).

Duminică, în ultimul meci al etapei, Volei Municipal Zalău a câștigat fără probleme, scor 3-0, în fața celor de la Explorări Baia Mare. Gheorghiță, cu 13 puncte, și Jeliaskov, cu 11, au fost cei mai eficienți jucători ai gazdelor. De la Explorări s-au remarcat Talpă, cu 13 puncte, și Imhoff, cu 12.Divizia A1 (m): Rezultatele primei etape

Sâmbătă, 13 octombrie

SCM U Craiova – ”U” Cluj 3-1 (25-27, 25-23, 25-21, 25-21)

Unirea Dej – Steaua 2-3 (25-23, 25-19, 22-25, 18-25, 18-20)

Arcada Galați – CSM Câmpia Turzii 3-0 (25-14, 25-11, 25-23) – s-a disputat la Câmpia Turzii

CSM București – Dinamo 2-3 (27-25, 25-22, 18-25, 22-25, 13-15) – meciul a fost transmis în direct pe Facebook.

Duminică, 14 octombrie

VCM Zalău – Explorări Baia Mare 3-0 (25-23, 25-19, 25-22)

VCM Piatra Neamț stă

 

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns