Divizia A1 (m): Miercuri se joacă etapa a 14-a. Dinamo joacă miercuri deși și-a amânat meciul de peste trei zile din cauza gripei!

Divizia A1 la volei masculin programează etapă intermediară în cel mai prost moment: cel în care se pare mai multe echipe din campionat au jucători bolnavi sau suspecți de gripă. 
După ce în weekend-ul trecut Volei Municipal Zalău a fost nevoită să joace la Cluj deși căpitanul Del Bosco era bolnav de gripă în mod oficial, iar ceilalți jucători erau, evident, suspecți de îmbolnăvire – de altfel o parte s-au simțit și rău – acum se întâmplă o altă anomalie.

Dinamo va juca miercuri la Galați, în fața Arcadei, dar și-a amânat deja meciul de sâmbătă, de la Craiova, pentru că jucătorii sunt suspecți de gripă! Este un fel de moartea minții, însă lucrurile au ajuns în acest punct din cauza unui regulament foarte prost făcut și care sper să se corecteze după alegeri.

Pentru că motivul pentru care zălăuanii au jucat duminica trecută bolnavi fiind, și cel pentru care Dinamo va juca azi, deși, așa cum spun conducătorii, jucătorii lor sunt cu gripa în ei, este că adversarii nu au fost de acord cu amânarea meciului! Un lucru cu care sunt de acord în condiții normale, ca să nu se amâne meciuri după cum îl taie pe fiecare capul, dar care este o mare tâmpenie în condițiile în care una dintre echipe are chiar și un singur jucător cu o boală care se transmite atât de ușor, cum este gripa. Aici nu trebuie întrebat nimeni, trebuie amânat obligtoriu meciul dacă se prezintă certificate medicale și modificarea regulamentului la acest punct ar trebui făcută fără întârziere, pentru că voleiul este unul dintre sporturile preferate ale virușilor de la o echipă la alta, având în vedere că ele sunt despărțite doar de fileu.

Între timp, am văzut că managerul general al clubului Arcada, Mirel Zaharescu, a explicat pentru prosport.ro de ce nu a putut amâna meciul: pentru că dinamoviștii au propus o dată de rejucare imposibilă: 19 februarie. Aici apare o altă anomalie regulamentară, pentru că data rejucării unui meci ar trebui stabilită de FRV după consultarea ambelor cluburi, nu de cluburile în cauză prin negociere ca la piață. Mai mult, în nici un caz echipa care cere amânarea unei partide nu ar trebui să aibă o putere de decizie atât de mare când e vorba de alegerea datei de rejucare, că nu e singură pe lume și totul se învârte în jurul ei. Iată mai jos declarațiile lui Mirel Zaharescu, acordate celor de la prosport.ro.

”Să fie clar, nu am refuzat amânarea, suntem oameni şi este normal să fim înţelegători în astfel de situaţii. Însă, am refuzat condiţia pe care au vrut să ne-o impună cei de la Dinamo, să amânăm cu reprogramare pentru miercuri, 19 februarie. Lor le-ar fi convenit, că ar fi fost între două meciuri cu adversare mai accesibile, dar noi, pe 22 februarie, avem meci important cu Zalăul şi, firesc, vrem să-l putem pregăti cum se cuvine”, a spus Mirel Zaharescu. Oficialul clubului gălăţean a precizat că a fost de acord cu amânarea partidei de astăzi, pentru o dată care să fie stabilită ulterior, variantă refuzată de Dinamo.

Etapa a 14-a a Diviziei A1 (m) are doar patru partide miercuri

Revenind la etapa de miercuri, pe hârtie Arcada – Dinamo ar fi cel mai tare meci al etapei. Dacă bucureștenii sunt bolnavi, așa cum pretind, atunci va fi doar raiul pariorilor pentru că joacă echipa campioană cu o formație cu multe absențe sau formată din jucători care nu sunt în plenitudinea forțelor  și se va încheia cu victoria lejeră a gazdelor.

Miercuri avem doar patru partide dintre cele 5, deoarece Volei Municipal Zalău – Unirea Dej a fost amânată pentru 18 februarie.

Dacă nu ați făcut-o încă, puteți arunca un ochi și da un like și pe Pagina de Instagram a Doarvolei. AICI o puteți vedea.

Ofertă specială Brățară Charm Volei
– click pe fotografia de mai jos pentru a vedea prețul.
Bratari charm Love Volleyball

Divizia A1 (m): Programul etapei a 14-a a campionatului 2019/ 2020

Miercuri, 5 februarie

17.00 Gloria Buzău – UV Timișoara

18.00 SCM U Craiova – CSM Câmpia Turzii

18.00 Arcada Galați – Dinamo

17.00 Explorări Baia Mare – ”U” Cluj

Partida Volei Municipal Zalău – Unirea Dej a fost amânată pentru 18 februarie

Clasamentul Diviziei A1 (m)

 1. Arcada Galați 35 p (36-9)
 2. Dinamo 32 p (34-9)
 3. Volei Municipal Zalău 29 p (32-15)
 4. SCM U Craiova 28 p (32-14)
 5. Unirea Dej 24 p (29-21)
 6. Gloria Buzău 16 p (20-27)
 7. ”U” Cluj 15 p (20-28)
 8. Explorări Baia Mare 11 p (14-18)
 9. UV Timișoara 5 p (6-36)
 10. CSM Câmpia Turzii 1 p (4-39)

CITEȘTE ȘI: Rezultatele etapei I a campionatului 2019/ 2020 din Divizia A1 la volei masculin

CITEȘTE ȘI: Rezultatele etapei a II-a a campionatului 2019/ 2020 din Divizia A1 la volei masculin

CITEȘTE ȘI: Rezultatele etapei a III-a a campionatului 2019/ 2020 din Divizia A1 la volei masculin

CITEȘTE ȘI: Rezultatele etapei a IV-a a campionatului 2019/ 2020 din Divizia A1 la volei masculin

CITEȘTE ȘI: Rezultatele etapei a VI-a a campionatului 2019/ 2020 din Divizia A1 la volei masculin

CITEȘTE ȘI: Rezultatele etapei a VII-a a campionatului 2019/ 2020 din Divizia A1 la volei masculin

CITEȘTE ȘI: Rezultatele etapei a VIII-a a campionatului 2019/ 2020 din Divizia A1 la volei masculin

CITEȘTE ȘI: Rezultatele etapei a IX-a a campionatului 2019/ 2020 din Divizia A1 la volei masculin

CITEȘTE ȘI: Rezultatele etapei a X-a a campionatului 2019/ 2020 din Divizia A1 la volei masculin

CITEȘTE ȘI: Rezultatele etapei a XI-a a campionatului 2019/ 2020 din Divizia A1 la volei masculin

CITEȘTE ȘI: Rezultatele etapei a XII-a a campionatului 2019/ 2020 din Divizia A1 la volei masculin

CITEȘTE ȘI: Rezultatele etapei a XIII-a a campionatului 2019/ 2020 din Divizia A1 la volei masculin


Cum puteți susține Doarvolei.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMag, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant .

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Meli Melo, vă rog să folosiți link-ul de AICIAndrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sa nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doartenis.ro

One thought on “Divizia A1 (m): Miercuri se joacă etapa a 14-a. Dinamo joacă miercuri deși și-a amânat meciul de peste trei zile din cauza gripei!

 1. , Mirel Zaharescu, managerul general al clubului Arcada, a explicat că de fapt nu a fost un refuz de amânare a meciului, ci doar a datei dorită de Dinamo pentru reprogramarea lui, acuzând la rândul său pe cei de la Dinamo că nu au prezentat public tot adevărul din acest caz. “Să fie clar, nu am refuzat amânarea, suntem oameni şi este normal să fim înţelegători în astfel de situaţii. Însă, am refuzat condiţia pe care au vrut să ne-o impună cei de la Dinamo, să amânăm cu reprogramare pentru miercuri, 19 februarie. Lor le-ar fi convenit, că ar fi fost între două meciuri cu adversare mai accesibile, dar noi, pe 22 februarie, avem meci important cu Zalăul şi, firesc, vrem să-l putem pregăti cum se cuvine”, a spus Mirel Zaharescu.

  Oficialul clubului gălăţean a precizat că a fost de acord cu amânarea partidei de astăzi, pentru o dată care să fie stabilită ulterior, variantă refuzată de Dinamo. “Le-am propus să amânăm meciul pentru o dată pe care să o stabilim ulterior, în funcţie şi de parcursul nostru din Cupa CEV. Pe 12 februarie avem returul cu Galatasaray în care ne vom juca şansa, vedem apoi ce date libere găsim în funcţie de program. Dar cei de la Dinamo n-au vrut aşa, au preferat să vină şi să jucăm acum”, a mai spus Mirel Zaharescu.

Lasă un răspuns